Cum au devenit tenișii atât de populari și ce spune perechea ta preferată despre tine? 

Versatilitate, confort, libertate în mișcare, o energie fresh, de toate te bucuri când ești încălțată cu perechea preferată de teniși, iar ultimii ani au marcat o creștere fulminantă a industriei de încălțăminte sport. Doar în prima parte a anului 2021 vânzările au crescut cu 35% în comparație cu anul precedent, iar pantofii sport fac un salt mai mare de la an la an. Nu e de mirare că doamnele aleg să înlocuiască cât mai des pantofii inconfortabili cu perechi cool și versatile de teniși care își găsesc locul în numeroase ținute și evenimente. Inclusiv consilierii vestimentari de la casele regale le-au dat tenișilor undă verde în cadrul evenimentelor smart-casual. 

O pereche de teniși nu se reduce la prioritizarea confortului 

Teniși cu articole vestimentare casual, sport, office, cu rochii, costume smart-casual sau ansambluri vestimentare eclectice, câte articole vestimentare există, atâtea combinații fresh și vibrante pot fi obținute cu o pereche specială de teniși pentru femei, iar pe Kalapod.net găsești toate perechile care îți antrenează inspirația pentru noi și noi ținute, dar fără să sacrifici bugetul. Fie că vrei să-ți îmbogățești garderoba cu o pereche clasică adaptată oricărui eveniment sau vrei să te orientezi spre o pereche îndrăzneață cu platformă și un design cool, selecția de teniși este vastă și îți poate ghida inspirația spre ținute care îți pun creativitatea în valoare. 

Deși azi sunt asociați cu trendurile, o doză mare de confort și o energie fresh, cândva tenișii au fost văzuți drept un simbol al echității. Primii pantofi sport destinați exclusiv femeilor au avut lansarea în 1982 și au reprezentat un simbol puternic al înfrângerii vechilor cutume. Până atunci, în jurul articolelor sport plana teama că femeile ar putea deveni prea masculine, așadar în prima jumătate a secolului 20, articolele sport erau extrem de diferite față de cele din prezent, duceau mai mult într-o zonă formală, iar încălțămintea sport era dotată cu toc pentru a nu sfida standardele. 

O poveste mai puțin cunoscută a pantofilor sport pleacă de la o grevă care a închis în New York liniile de metrou și autobuz pentru 11 zile. Milioanele de navetiști au fost constrânși să se orienteze spre mijloace alternative, iar pentru femei pantofii sport au devenit nelipsiți din cotidian și totodată simboluri importante ale luptei cu inegalitățile de gen. Acesta nu este singurul eveniment de anvergură care marchează răspândirea pantofilor sport în rândul femeilor, numeroase surse amintesc de grevele purtate de femei și evenimentele prin care pantofii sport au devenit un simbol al egalității de gen. 

Dacă îți plac tenișii probabil îți place să te bucuri de mai multă spontaneitate, mai multă libertate de mișcare, dar și de șanse egale. Deși pantofii cu toc au un farmec aparte, purtarea lor zilnică poate fi o corvoadă, iar în ultimii ani au apărut numeroase discuții care abordează inegalitățile stabilite la locurile de muncă care impun un dress code restrictiv pentru femei. Înainte de toate, confortul și nevoile tale trebuie să fie respectate, iar zilele sunt mai ușoare când te simți în largul tău și nu ești încorsetată de nimic.  

În cele din urmă, pantofii sport nu mai pot fi văzuți drept o simplă pereche de încălțăminte, sunt mai mult de atât. De la grevele care au marcat secolul trecut până la curentele actuale, tenișii vorbesc despre idealul egalității, depășirea barierelor și înfrângerea cutumelor restrictive.

Sursa foto: Pexels

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial