Cum aşezi electrocasnicele mari atunci când spaţiul nu este de ajuns
Problema spaţiului din apartamentele noastre este des dezbătută, atât de proprietari, cât şi de designerii de interior, ce se preocupă frecvent să vină cu soluţii care să ne facă viaţa mai uşoară din acest punct de vedere. Alegerea electrocasnicelor este una mai controversată decât pare la prima vedere, acestea dictând, de fapt, tonul pe care îl va avea bucătăria noastră.
Ne dorim adesea un anume model de mobilier, o anume culoare puternică şi îndrăzneață, însă spațiul locuinţei noastre nu este întotdeauna permisiv. Astfel, pentru a ne bucura de o locuință funcțională, atunci când o mobilăm și utilăm, trebuie să ținem cont, în primul rând, de suprafața disponibilă. Ulterior, cu ajutorul unui designer de interior, a personalului din magazinele specializate sau după zeci de ore petrecute online citind despre acest domeniu, putem alege modelul mobilierului, culoarea sa, a electrocasnicelor și a amplasării acestora.
Bucătăria este zona în care se adună adesea toată familia și, dacă înainte acordam o atenție deosebită mobilierului din sufragerie sau din dormitor, acum tot mai multe persoane investesc sume impresionante în amenajarea acesteia. Indiferent de dimensiunea bucătăriei, aceasta poate deveni spectaculoasă, nu doar funcțională, atât timp cât aceasta este mobilată și utilată cu atenție.
Deseori, atunci când dimensiunea unei încăperi este prea mică pentru a încadra toate cele necesare, locatarii de la bloc găsesc soluții salvatoare. Iată care sunt obiectele pentru care de cele mai multe ori nu avem suficient loc disponibil:
- Combina frigorifică
Deși toate gospodinele visează la un frigider cât mai mare și o ladă frigorifică separată, cele care locuiesc la bloc cel mai adesea sunt obligate să aleagă un frigider cu congelator în funcție de locul disponibil. Odată ce dimensiunea este stabilită, poți alege culoarea combinei frigorifice și a celorlalte electrocasnice, pentru a se integra perfect în peisaj. Atunci când bucătăria este prea mică, există două opţiuni: amplasarea frigiderului pe hol sau mutarea bucătăriei pe balcon.
Dacă amplasarea frigiderului pe hol nu necesită decât o priză pentru alimentarea acestuia, mutarea bucătăriei pe balcon implică mai multă muncă, cea mai importantă fiind mutarea conductei de gaz.
- Mașina de spălat rufe
În mod normal, aceasta este amplasată, în cele mai multe cazuri, în baie. Însă, atunci când aceasta nu dispune de spaţiul necesar, o alternativă des întâlnită, este holul din apropierea băii sau chiar bucătăria. Pentru cei care aleg holul pentru instalarea acesteia, pentru a folosi inteligent tot spaţiul disponibil, producătorii de mobilier au adus pe piaţă dulapuri special concepute pentru aceasta situaţie. Picioarele acestuia încadrează maşina de spălat, iar pe poliţele de deasupra ei pot fi depozitate toate accesoriile necesare, detergenții de rufe şi produsele de curăţenie. Dacă alegi să o aşezi în bucătărie, încadrată sub blatul de lucru, alege un model cu încărcare laterală, pentru a avea acces facil la ea.
Astfel, indiferent de dimensiunea casei noastre, important este să o amenajăm inteligent pentru a fructifica tot spaţiul disponibil. Chiar dacă pentru o funcţionalitate mai bună este nevoie să apelăm la tot felul de artificii precum cele prezentate mai sus, găsirea soluţiilor de acest gen ne pot face viaţa mult mai uşoară. Avantajul este că, în prezent, cine nu doreşte să apeleze la serviciile unui designer de interior se poate inspira din multitudinea de poze disponibile online.
Sursa foto: Shutterstock
(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Arctic