Cum arată soția și copiii lui Ștefan Popescu de la „Chefi la cuțite”. Întreaga familie se bucură de o vacanță în Turcia
Aflat în pauza filmărilor sezonului 14 Chefi la cuțite, juratul celui mai apreciat show gastronomic din România, Chef Ștefan Popescu se bucură de o vacanță memorabilă alături de familie. Chef Popescu, soția sa, Alina, și cei doi copii vizitează Turcia, urmând un circuit spectaculos. După zborul cu balonul din Cappadocia, juratul Chefi la cuțite a povestit în detaliu cum a decurs până acum călătoria sa în care a colecționat o sumedenie de amintiri cu totul speciale.
„Am pornit într-o călătorie de 15 zile prin Turcia, planificată în detaliu de Alina, soția mea. Fiul nostru cel mare a învățat chiar anul acesta la geografie despre strâmtorile Bosfor și Dardanele, despre despărțirea continentului Europa de Asia, iar când i-am spus ca vom vizita un oraș care este cu un picior în Asia și unul în Europa pur și simplu i-au sclipit ochii. Copiii nu mai aveau răbdare și erau entuziasmați că se vor plimba prin locurile despre care au auzit la școală și că în aceasta călătorie vor vedea atâtea mari, Neagră, Marmara, Egee, Mediterană', a povestit Chef Popescu.
„Am plecat pe la 5 dimineața, cu direcția Istanbul, unde am stat 3 nopți și, din prima zi, fără a irosi nici măcar o oră, am început să vizitam obiectivele turistice, inserând pentru copii și locuri precum Acvariul Sea Life. După Istanbul, am stat o noapte în Ankara, capitala Turciei. Peste tot am mâncat numai în restaurante cu specific turcesc, iar copiii au fost deschiși să încerce preparatele tradiționale. În Istanbul, de exemplu, micul dejun a fost 100% tradițional turcesc. După Ankara, am oprit la faimosul lac sărat Tuz Gölü și am vizitat orașul subteran Saratli, pe 7 nivele (doar 3 sunt vizitabile). Aici am trăit momente aparte, împrietenindu-ne cu câțiva săteni, de la care am cumpărat suveniruri lucrate manual', a spus Chef Popescu.
'Am înnoptat apoi în Cappadocia, la Göreme, de unde am fost preluați cu noaptea-n cap – mai exact la ora 4:25 – spre o altă aventură: zborul cu balonul deasupra văilor Cappadociei a fost o experiență unică', a mărturisit juratul Chefi la cuțite, care a dezvăluit și ce itinerar va avea în continuare alături de familie, în această vacanță.
VEZI FOTOPOZA (1 / 9)„Acum ne continuăm călătoria în Antalya. Iar pe parcursul traseului mai avem de vizitat terasele de calcar de la Pamukkale, Izmir, orașul antic Efes și Troia, bifând și o croazieră pe Dardanele. Vom lăsa Turcia în urmă traversând pe cel mai lung pod suspendat: Podul Çanakkale 1915', a declarat Chef Popescu.
Povestea lui Ștefan Popescu, juratul „Chefi la cuțite' care a fost pompier
Juratul Chefi la cuțite a mărturisit că și-a descoperit târziu înclinația pentru domeniul culinar, primul lui vis fiind acela de a deveni pompier. „Parcursul meu în bucătărie a început surprinzător. Când am terminat liceul, n-aveam de gând să mă fac bucătar. Am făcut armata la pompieri și voiam să mă fac pompier. Am participat la peste 150 de intervenții ca pompier, în cadrul armatei, într-un an.
Mi-am luat atestatul, dar n-a fost să fie. Apoi m-am gândit să mă fac detectiv. Când ești tânăr, crezi că totul e posibil. M-am înscris la o școală de detectivi, dar cei de-acolo m-au trimis la o anumită locație unde trebuia să stau de pază. Nu mi-a plăcut, așa că am zis «Stop»’, a povestit Chef Popescu, pe care viața l-a purtat întâmplător spre meseria de bucătar, odată cu oportunitatea unui job la un hotel bucureștean.
„Așa am descoperit, pe parcurs, că asta îmi doresc – să fiu bucătar – și, de la zi la zi, acest lucru a devenit, într-adevăr, pasiune. După câțiva ani, am plecat să mă specializez în Marea Britanie, unde am muncit doi ani, revenind în țară ca sous-chef la un hotel din București proaspăt inaugurat.
Și, deși, după o vreme, gândul meu a fost de a-mi îmbogăți din nou experiența peste hotare, am hotărât să rămân în țară, pentru că se născuse primul meu fiu și voiam să fiu alături de familia mea. În acești ani, am fost autodidact, citind multe cărți despre gastronomie.
Dar am și urmat, în țară și în Franța, diverse cursuri de maestru în arta culinară și bucătar-șef, dorindu-mi mereu să-mi extind cunoștințele. Eu sunt un exemplu că se poate reuși la orice vârstă în bucătărie, dacă vrei cu adevărat asta și ești pasionat de gastronomie. Și îmi doresc în continuare să mă perfecționez. În bucătărie, tot timpul trebuie să înveți. Mereu apar tendințe și tehnici noi și, dacă nu ești la curent cu noutățile, te pierzi’, a declarat Chef Popescu.