Cum arată casa perfectă pentru o familie numeroasă

Cum arată casa perfectă pentru o familie numeroasă

Dacă îți dorești să ai o familie numeroasă sau te bucuri deja de mulți copii și îți dorești să faci o schimbare majoră, vei avea nevoie de o casă potrivită. Aceasta trebuie să fie spațioasă, funcțională și primitoare. Este recomandat să alegi o casă cu multe camere, deoarece copiii vor avea nevoie de propria lor cameră mai repede decât crezi. Tocmai de aceea, cumpărarea unei case pentru întreaga familie reprezintă un plan pe termen lung. Iată cum ar trebui să arate aceasta și ce nu nu-i poate lipsi:

Bucătărie în plan deschis

Bucătăria este locul în care există cea mai multă activitate, iar o bucătărie delimitată de pereți și uși va deveni imediat înghesuită. O familie mare, care ia masa împreună des are nevoie de o bucătărie spațioasă, în plan deschis. Este recomandat să planifici din timp felul în care îți dorești să arate această zonă a casei, deoarece funcționalitatea se află pe primul loc. Trebuie să ai aproape toate utilitățile, iar frigiderul trebuie așezat în așa fel încât cei care gătesc să nu fie deranjați. Bineînțeles, nu uita că accesoriile precum chiuvetele de bucatarie trebuie să fie încăpătoare când ai o familie numeroasă. Alege materiale rezistente, care fac față uzurii, deoarece o bucătărie potrivită pentru o familie mare va avea parte de trafic intens, iar suprafețele de gătit vor fi solicitate constant.

O cameră pentru spălătorie

Conceptul de spălătorie în casă sau laundry room este specific în special familiilor mari din America. Acesta se referă la o încăpere destinată mașinilor de spălat și de uscat. Într-o familie cu mulți copii, de vârste diferite nu va fi suficient să instalezi o mașină de spălat în bucătărie și să întinzi hainele la uscat. Dacă alegi această variantă, vei avea de pus la spălat de prea multe ori, iar hainele nu vor apuca să se usuce în timp util, mai ales în sezonul rece. O cameră pentru spălătorie îți va oferi suficient spațiu pentru a depozita electrocasnicile și poți folosi dulapurile pentru a organiza prosoapele și alte obiecte necesare în casă. Spațiul nu va fi suficient niciodată într-o familie numeroasă, așa că trebuie să alegi o locuință care îți pune la dispoziție și astfel de posibilități.

Mai multe băi

Dacă vrei să-ți întemeiezi o familie numeroasă și să te bucuri de zile frumoase alături de copiii tăi, o singură baie în casă îți va crea multe probleme. Indiferent că preferi dușurile de 10 minute sau vrei să faci în fiecare zi o baie lungă și caldă, nu vei putea să mulțumești pe toată lumea dacă nu ai mai multe băi. Este recomandat ca cei mici să aibă o baie în apropierea camerelor lor, adulții o altă baie lângă dormitor, iar o baie mai mică poate fi destinată invitaților. Trebuie să iei în considerare acest aspect atunci când cumperi o casă, deoarece unii specialiști au descoperit că împărțirea unei singure băi poate deveni o problemă majoră într-o relație. Gândește-te la toate momentele în care ți-ai dorit să ai parte de o zi ca la spa, fără a fi deranjată de copiii tăi nerăbdători.

O familie numeroasă implică mai mult spațiu și o probabilitate mai mare în ceea ce privește stârnirea unor conflicte. Pentru a evita pe cât posibil scenariile neplăcute, fă cea mai potrivită alegere atunci când cumperi o casă. Gândește-te la viitor, la nevoile fiecărui membru al familiei și la felul în care îi vor fi influențate armonia și echilibrul.

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Romstal

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Advertorial