Cum amenajezi o baie modernă și funcțională: 4 sfaturi de pus în practică

Cum amenajezi o baie modernă și funcțională: 4 sfaturi de pus în practică

Băile moderne pot fi amenajate cu ușurință, atunci când ții cont de câteva sfaturi de bază, de la alegerea culorilor potrivite și până la selecția pieselor de mobilier sau a altor accesorii care nu ar trebui să lipsească din acest spațiu.

De altfel, orice baie modernă poate fi identificată după designul minimalist și elegant, dar, care pune în același timp accent pe utilitatea acestei încăperi. În cele ce urmează, vei regăsi câteva sfaturi la îndemână care te vor ajuta să amenajezi cu succes o astfel de baie modernă la tine acasă. Iată ce trebuie să știi:

Alege un design simplu

Orice baie modernă trebuie să aibă un design simplu, indiferent de dimensiunea încăperii. De aceea, ar trebui să optezi pentru cât mai puține culori, care să nu încarce vizual spațiul. În cazul în care vrei să aplici tapet, alege modele simple, fără prea multe forme și ilustrații.

Dacă vrei să creezi diferite contraste, poți alege o baie cu pereții albi sau în nuanțe cât mai deschise și să creezi pete de culoare cu ajutorul elementelor de decor sau al obiectelor sanitare. Dacă optezi pentru gresie și faianță, ține cont că ar trebui să alegi o nuanță mai închisă pentru gresie, în comparație cu a faianței.

Pune accent pe lumină

În general, în baie ar trebui să existe suficientă lumină, mai ales dacă e vorba de un spațiu de dimensiuni reduse, unde e nevoie să creezi impresia unei încăperi aerisite și încăpătoare. Însă, indiferent de dimensiunea băii, ar trebui să existe o iluminare corespunzătoare, cu diferite corpuri de iluminat în jurul oglinzii de deasupra chiuvetei, spoturi deasupra căzii și alte corpuri de iluminat încorporate în mobilier.

Ține cont și de rolul esențial pe care îl joacă oglinda pentru baie. Aceasta ar trebui să fie piesa centrală, deoarece reflectă lumina și creează iluzia unui spațiu încăpător, un avantaj important în cazul unei băi mici. Oglinda trebuie să fie suficient de mare pentru a completa toată încăperea și pentru a face ca aceasta să prindă volum.

Ai grijă la materialele folosite

De regulă, gresia și faianța sunt cele mai folosite materiale pentru baie. Alege modele simple, fără prea multe elemente sau culori. Dacă vrei să creezi impresia de spațiu încăpător, montează plăcile de faianță de verticală.

Pentru mai multă eleganță, poți folosi gresie porțelanată, care este mult mai rezistentă decât cea clasică și se recomandă pentru băile mari. Totuși, dacă vrei să ieși din zona de confort și să amenajezi o baie personalizată, poți opta pentru mozaic. Acesta oferă profunzime băii și poate crea un design aparte.

Alege accesoriile potrivite

Accesoriile pe care le vei alege pentru o baie modernă trebuie să completeze designul încăperii și, în același timp, să fie funcționale. Începe prin a alege mai întâi accesoriile indispensabile, precum suportul pentru hârtie igienică, pentru săpun sau pentru periuțe. Optează pentru accesorii din lemn, piatră sau metal, în culori neutre, care să completeze celelalte elemente din baie.

Ai grijă și la culoarea mânerelor sau rama oglinzii. Toate aceste mici detalii pot influența semnificativ decorul din baie, mai ales dacă nu sunt armonie cu restul obiectelor. În ceea ce privește celelalte accesorii decorative, poți alege lumânări parfumate, covorașe și alte piese care te pot ajuta să creezi un spațiu perfect pentru relaxare, fără să încarci vizual încăperea.

Pentru amenajarea unei băi moderne ai nevoie de puțină creativitate, dar și de câteva sfaturi practice care te vor ajuta să faci alegerile potrivite. Ține cont de culori, pune accent pe iluminare și, nu în ultimul rând, folosește materialele și accesoriile potrivite.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Bricodepot

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Advertorial