Cum amenajezi o baie mică într-un mod practic și creativ

Cum amenajezi o baie mică într-un mod practic și creativ

Chiar dacă în multe apartamente sau case băile pot avea dimensiuni mici, acest lucru nu înseamnă că nu poți găsi soluții creative și practice pentru amenajarea acestora. Deși o baie mică poate reprezenta o provocare, va putea fi transformată cu ușurință în spațiu funcțional care, în același timp, este modern și arată bine.

De la piesele de mobilier pe care le alegi și până la obiectele sanitare, culori, finisaje și spații de depozitare, mai jos găsești sfaturile de care ai nevoie pentru proiectul tău de amenajare al băii:

Folosește culorile potrivite

Paleta de culori ar trebui să conțină nuanțe deschise, astfel încât să creezi impresia unui spațiu aerisit și încăpător. Cele mai potrivite culori ar fi alb, bej, gri deschis sau bleu, însă, poți alege și unele nuanțe puternice, precum roșu sau galben, pe care să le temperezi cu nuanțe neutre.

Gresia și faianța trebuie alese în nuanțe nu foarte închise, ținând cont de faptul că faianța ar trebui să aibă o culoare puțin mai deschisă decât gresia. Plăcile de faianță ar trebui să aibă o singură culoare, fără model. De asemenea, poți alege plăci de faianță dreptunghiulare, pe care să le montezi pe verticală.

Ține cont de dimensiuni

O altă etapă importantă în amenajarea unei băi mici este să verifici dimensiunea acestui spațiu și să alegi obiectele sanitare potrivite. O soluție practică pentru orice baie mică este să alegi o cabina de dus, pentru a câștiga spațiu important. Pentru o baie cu aspect modern, poți alege o cabină de duș fără ramă, iar în cazul în care spațiul este foarte restrâns, poți alege una fără cădiță. Ai grijă să hidroizolezi cât mai bine podeaua.

În ceea ce privește celelalte obiecte sanitare, poți alege o chiuvetă încastrată cu dulăpior, pe care îl poți folosi ca spațiu pentru depozitare. Poți opta și pentru o chiuvetă sau un vas WC suspendat, iar spațiul de dedesubt îl poți folosi pentru depozitare. 

Alege spații de depozitare practice

Pentru obiectele de mobilier, ai putea folosi spațiul de pe pereți pentru a nu aglomera podeaua. Așadar, acestea ar trebuie să fie suspendate, astfel încât să creeze senzația unei încăperi mai mari. Un alt aspect important în ceea ce privește obiectele de mobilier este să te asiguri că au diferite accesorii pentru organizare. Montează un dulap îngust și înalt, un dulăpior deasupra vasului de WC și rafturi pe pereți, unde să depozitezi cosmeticele, prosoapele și alte produse de igienă personală.

Un alt sfat de care ar trebui să ții cont este să nu alegi piesele de mobilier care au aceeași culoare cu cea a gresiei și faianței. Combină, așadar, nuanțele pastelate cu cele puternice, pentru un design spectaculos.

Folosește materiale rezistente

Deși gresia și faianța sunt cele mai folosite materiale când vine vorba de finisarea băilor, ai la îndemână și alte soluții creative pentru a crea un spațiu modern. Printre materialele rezistente la umiditate se numără tapetul din vinil, care este ușor de curățat. În schimb, tapetul din sticlă este mai rezistent decât cel din vinil și nu permite dezvoltarea mucegaiului.

Pentru podea poți alege pardoseala epoxidică, care are proprietăți termoizolante și hidroizolante și care are o durată mare de viață. Pentru pereți mai poți folosi panouri murale decorative pentru spații cu umiditate ridicată sau plăci decorative din ciment, care absorb apa și nu permit acumularea umezelii.

În concluzie, băile mici pot fi amenajate cu ușurință, dacă ții cont de sfaturile de mai sus. În plus, acestea au avantajul de a fi compacte, așadar nu va trebui să folosești multe materiale și vei economisi bani. Alege culorile și obiectele sanitare potrivite, folosește obiecte de mobilier compartimentate inteligent, cu multe spații de depozitare și ia în considerare alte alternative rezistente pentru izolarea băii, în detrimentul clasicului duo gresie – faianță.

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Brico Depot

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Advertorial