Cum amenajezi camera copilului tău. Sfaturi utile.

Camera copilului este locul în care imaginația are frâu liber și bucuria de viață își face loc încă de la intrare. A venit momentul să te ocupi de amenajarea acesteia. Chiar dacă cel mic încă nu poate să participe activ sau poate că are vârsta la care poate alege, procesul decorării acestei camere este unul dintre cele mai minunate din toată casa. 

Înainte de a vă apuca de treabă, fă-ți un plan. Ce culoare alegi, ce materiale, ce oferte de paturi copii ai sau de alte obiecte de mobilier, ce buget ai și cât timp preconizezi că va dura. Ți-am pregătit câteva idei care să îți ușureze alegerile și munca.

Elemente de siguranță

În primul rând, în camera copilului este necesară o sursă generoasă de lumină naturală. La fel de importantă este și aerisirea. Asigură-te că poți deschide o fereastră să intre aer curat în fiecare zi.

Sertarele și dulapurile ar trebui să aibă elemente de protecție, ca să eviți incidentele neplăcute. La fel prizele, ușile și ferestrele. Alege un covor pe care să nu se alunece și pe care să îl cureți ușor.

Ar fi bine ca lumina de seară din cameră să fie caldă sau neutră, pentru o atmosferă plăcută. Încearcă să folosești sursa de lumină cât mai puțin, poate doar înainte de culcare.

Asigură-te că ai o temperatură constantă. Ideal ar fi între 20 și 22 de grade pe tot parcursul zilei.

Cum stabilești bugetul pentru amenajarea camerei

Ești tentată să cumperi fără măsură tot ce îți place. Dar, înainte de a face orice achiziție, fă-ți un plan. Ia schița camerei și gândește-te de ce mobilier util ai avea nevoie pentru copil. Alege calitatea în locul cantității.

Fă o listă de cumpărături, după ce ai cercetat piața și ai găsit cele mai bune oferte. Încearcă să te încadrezi în strictul necesar, la început, și ulterior să adaugi ce ar înfrumuseța camera.

Cum amenajezi camera

Culorile pereților sunt cele mai relevante. Ideal ar fi să alegi alb, ca să poți vopsi oricând ai nevoie. Niciodată nu știi ce pictor ai în casă și cum vor arăta pereții după un joc de-a coloratul.

Așază mobila pe lângă pereți, iar în mijloc să ai un spațiu generos pentru joc, joacă și activități recreative. Alege mobilier cu sertare și dulapuri pentru copii, în care să poți pune toate cele necesare.

Patul și salteaua trebuie să fie comode și rezistente. Este nevoie de atenție aici, ca să găsești un echilibru între confortul în timpul somnului și energia pe care o are un copil pe parcursul întregii zile, când una din activitățile preferate poate fi săritul în pat. Culoarea patului poate fi și ea albă sau neutră. Cumpără lenjerii colorate, din materiale naturale, pentru un plus de veselie în cameră.

Alege un covor colorat și ușor de curățat, ca să întregești atmosfera. În funcție de mobilier, de forma camerei, a patului, poți alege și forma covorului. 

Nu uita de rafturi pentru bibliotecă. Sunt potrivite cele așezate la nivelul solului, ca micuțul să poată avea acces ușor la cărțile preferate.

Cutiile pentru jucării sunt un alt aspect ce trebuie luat în considerare atunci când te ocupi de amenajarea camerei copilului. Fie că alegi unele din materiale naturale sau colorate, fie din materiale sintetice, poți să cumperi cutii care pot fi și tabureți. Astfel, optimizezi spațiul și faci și mai mult loc de joacă.

Lumină, spațiu, confort. Asta contează când decorezi camera copilului. Ține cont de strictul necesar pentru siguranță, iar în rest lasă lucrurile să vină de la sine, atunci când amenajezi acest spațiu.

Indiferent cum alegi să amenajezi camera copilului tău, important este să găsiți aici bucuria de a petrece timp împreună, cu lucruri care să vă împlinească, cu activități recreative, cu veselie și hohote de râs.

Sursa foto: https://www.pexels.com/

(P) Material publicitar realizat de The Home

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial