Cum alegi ușile de interior pentru căminul tău

Când vine vorba de amenajarea interioară, fiecare element este important și trebuie să fie ales cu grijă, în funcție de preferințele și nevoile tale și ale familiei tale. Astfel, trebuie să acorzi atenție atât mobilierului, pereților, podelei sau decorațiunilor, cât și ușilor și ferestrelor. În ceea ce privește ușile de interior, acestea trebuie să se integreze armonios atât ca stil, cât și ca cromatică cu restul încăperii și să fie calitative, pentru ca rezultatele să fie cele mai bune. Este bine să optezi de la bun început pentru usi de interior de top și, în acest fel, nu vei fi nevoită să faci schimbări periodice sau să intervii cu diferite modificări sau reparații. 

Pe piață există o gamă variată de uși, ce diferă în funcție de material, model, culoare, stil și dimensiuni. Astfel, vei avea posibilitatea să găsești cea mai potrivită variantă pentru locuința ta. Cele mai comune materiale din care sunt realizate ușile de interior sunt lemnul masiv, sticla securizată și palul. Fiecare din cele trei materiale are atât avantaje, cât și dezavantaje, astfel că, pentru a face o alegere potrivită, trebuie să le analizezi cu atenție.

Uși din lemn masiv

Ușile din lemn masiv sunt folosite de obicei în cazul intrării în apartament, însă sunt o variantă potrivită și pentru interiorul casei tale, deoarece au un aspect plăcut și pot fi integrate cu ușurință în orice design. În plus, dacă optezi pentru acest tip de ușă, vei avea parte de intimitatea de care ai nevoie, deoarece sunt izolatoare fonic și vei putea  să reduci costul cu căldura, deoarece izolează și termic. De asemenea, ușile din lemn masiv sunt rezistente, așa că nu trebuie să-ți faci așa multe griji că se vor zgâria și că vei avea nevoie să apelezi la reparații. Pe de altă parte, acestea sunt mai scumpe decât cele din alte materiale, însă, ținând cont de calitatea și durabilitatea acestora, putem spune că sunt o investiție rentabilă. Un alt dezavantaj al ușilor din lemn masiv este faptul că, din cauza variațiilor de temperatură, ele își vor modifica dimensiunile, drept urmare este bine să evitați să amplasați uși din lemn în încăperi cu un grad ridicat de umiditate, cum sunt bucătăria și baia.

Uși din sticlă securizată

Acestea sunt folosite cu preponderență în cadrul birourilor, însă sunt din ce în ce mai întâlnite și în amenajarea interioară a locuințelor. Ușile din sticlă securizată oferă un aspect modern încăperii, permițând luminii să pătrundă în cameră. În plus, dacă optezi pentru uși de sticlă cu model, vei obține un aspect și mai interesant. Nu trebuie să-ți faci griji în ceea ce privește intimitatea, deoarece poți opta pentru uși opace. De asemenea, există varianta de uși glisante din sticlă, care sunt perfecte pentru încăperi mici, deoarece te vor ajuta să câștigi spațiu. Un dezavantaj al acestui tip de ușă este faptul că se murdărește destul de ușor și că necesită atenție sporită în ceea ce privește întreținerea.

Uși cu miez din pal 

Ușile cu miez din pal sunt varianta mai accesibilă ca preț a ușilor din lemn masiv. Acestea au aproape același aspect și au o rezistență destul de mare, însă sunt puțin mai grele și nu există atât de multe modele ca și în cazul ușilor din lemn. În plus, instalarea acestora nu este la fel de facilă. 

Pentru a te asigura că ușa achiziționată este o investiție rentabilă pe termen lung, trebuie să alegi materialul potrivit nevoilor tale, să alegi măsurile corespunzătoare, să acorzi atenție sensului de deschidere a ușii, să optezi pentru accesorii de calitate și să fii atent ca ușa aleasă să se potrivească cu designul încăperilor. Nu în ultimul rând, acordă atenție și aspectului estetic: culoarea și modelul ușilor vor influența decisiv atmosfera și designul general al camerelor. O casă frumoasă, care te reprezintă, este una în care te simți confortabil și în care ești relaxată.

Sursa foto: Pexels

(P) Material publicitar realizat împreună cu ExclusiveDoors

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial