Cum alegi ușile de interior după criteriile anului 2023

Cine spune că achiziția ușilor de interior nu trebuie tratată cu maximă seriozitate se înșeală amarnic. Vorbim despre o investiție one time, o investiție care trebuie făcută cu grijă și care trebuie să treacă cu brio testul timpului. Și cum o poți face corect? Urmând sfaturile de mai jos.

Poate părea în primă fază extrem de dificil să alegi ușile de interior potrivite pentru imobilul tău, mai ales dacă nu ai cunoștințe în domeniu. De asta este acest articol aici – pentru a-ți ușura alegerea și pentru a te îndruma spre cele mai bune achiziții. Să nu mai batem pasul pe loc și să începem.

  1. Alegerea ușilor de interior în funcție de gradul de izolare fonică și termică

Gradul de izolare fonică, dar și cel de izolare termică, trebuie luate neapărat în considerare. De ce? Pentru că ajută la îndeplinirea rolului practic al ușilor, cel de a oferi confort termic, dar și fonic în orice locuință sunt amplasate. 

Atunci când te prezinți într-un magazin fizic de profil sau navighezi în unul online, verifică dacă gama de usi de interior ce ți-a atras atenția prezintă grad sporit de izolare fonică și termică. Cere la nevoie părerea persoanelor avizate.

  1. Alegerea tocului ușilor și a accesoriilor aferente

Fie că suntem în 2023 sau în oricare alt an, nu trebuie să trecem cu vederea peste calitatea tocurilor ușilor și nici peste calitatea accesoriilor aferente. Tocurile ușilor se recomandă a fi confecționate din materiale de înaltă calitate, rezistente, dar și nedeformabile. Dacă ții cont de aceste lucruri, te vei bucura de ușile de interior din locuința ta pentru mult timp, vorbim de ani.

În aceeași ordine de idei, atenție și la balamalele ușilor de interior! Experții în domeniu recomandă ca acestea să aibă prinderea în minim 3 puncte – două prinderi ale balamalei pe toc și una pe ușă. Atenție și la materialul din care acestea sunt confecționate. Recomandat este să alegi balamale doar de la producători de top de pe piața de profil. În acest fel, nu riști să te confrunți cu uzura prematură a acestora.

  1. Cea mai interesantă parte – asortarea ușilor de interior cu design-ul locuinței tale

Cu siguranță abia așteptai să ajungi la această parte și să înveți cum trebuie să asortezi ușile de interior cu design-ul locuinței tale, fără a crea un dezechilibru cromatic. Haide să vedem la ce trebuie să fii atent.

În primul rând, ce stil predomină în locuința ta? Să fie vorba despre cel clasic, boem, scandinav, industrial, futurist poate? Fiecare stil în parte, după cum probabil prea bine știi, are o paletă de culori reprezentativă. Alege ușile de interior pentru locuința ta raportându-te strict la acea paletă de culori! Nu încerca să ieși în evidență alegând uși de interior într-o culoare ce va atrage privirile. De ce? 1. Va fi centrul atenției și nu într-un sens bun. 2. Va strica armonia creată deja în locuința ta și cu siguranță nu îți dorești acest lucru.

De asemenea, atenție și la modelul ușilor de interior, nu doar la culoarea acestora. Alege simplitatea, respectiv ușile pline, dacă nu știi să combini în cel mai armonios mod posibil întreg ansamblul.

În parcursul tău în care alegi ușile de interior pentru locuința ta, ține cont și de nuanța parchetului. De ce? Pentru că cele două elemente – ușa și parchetul – trebuie să prezinte continuitate. Nuanțele lor se recomandă să fie aproximativ la fel, dacă nu chiar identice pentru a nu deranja vizual.

Vrei să mergi la sigur? La mare căutare în 2023 vor fi ușile din lemn masiv în culoarea stejarului sau nucului. Te vei convinge de acest lucru când vei păși în cadrul unui magazin de specialitate, fie el real sau virtual.

  1. Funcționalitatea ușilor de interior

De foarte multe se ori se întâmplă ca oamenii, atunci când aleg ușile pentru interiorul locuinței, să nu fie atenți la sensul de deschidere al acestora. Acest lucru îți poate crea o mulțime de probleme, atât în ceea ce privește spațiul, cât și în ceea ce privește confortul.

Fii atent și la ușile de interior complet din sticlă. Ele pot oferi un plus de lumină în orice încăpere ar fi amplasate, însă nu sunt la fel de etanșe pentru cele din lemn sau MDF.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial