Cum alegi un sistem performant de gaming?

Achiziția unui desktop pentru gaming reprezintă un efort financiar destul de mare, din acest motiv fiecare decizie trebuie bine cântărită. În plus, este de dorit ca imediat după ce instalezi întregul set up, să te poți juca imediat, fără să fie nevoie de alte achiziții sau accesorii. Nu există un sistem de gaming perfect, așa că va trebui să alegi dintre mai multe specificații disponibile. 

Jocurile evoluează mereu, începând de la culori, la grafica de mișcare și până la sunet. Totul devine mai rapid și mai sofisticat, pe zi ce trece. Fără un sistem de gaming performant, este posibil să nu te poți bucura de ultimele îmbunătățiri tehnologice. Recomandările pe care le poți citi în continuare îți oferă câteva informații referitoare la hardware-ul necesar pentru ca experiența ta de gaming cu noul sistem pe care îl vei cumpăra, să fie una de top. Dacă îți este dificil să te decizi, poți alege un sistem de gaming de la PC Garage, deoarece vei avea siguranța unei achiziții de top. 

  1. CPU

Primul criteriu ce trebuie luat în considerare la achiziția unui desktop pentru gaming, este procesorul. Acesta stă la baza funcționării tuturor aplicațiilor pe care le vei instala. Este important numărul de nuclee de procesor, opțiunile pe care le ai la dispoziție sunt între 2 și 16. Dacă bugetul pe care îl ai la dispoziție este unul rezonabil, alegerea ideală constă într-un sistem de 4 nuclee. Cele mai bune procesoare disponibile în momentul actual sunt de la AMD sau Intel. Pasionații de gaming duc o dezbatere continuă referitor la supremația fiecăruia dintre cei doi producători care, periodic, își schimbă reciproc ierarhia în topul vânzărilor.

  1. GPU

Placa grafică este componenta responsabilă cu redarea imaginilor pe ecran. Fără o placă grafică, PC-ul tău nu poate afișa nicio informație, iar o placă grafică de slabă calitate nu va face față la cerințele celor mai noi jocuri apărute pe piață. Componenta GPU preia datele de la procesor și, cu ajutorul unui software, determină locul pe ecran al fiecărui pixel. Există diferite opțiuni dintre care poți alege, în funcție de preț, performanță și eficiență. 

  1. RAM

Memoria pe termen scurt a sistemului de gaming permite funcționarea mai rapidă a acestuia, în special atunci când rulezi mai multe programe simultan. Datele stocate în RAM pot fi utilizate fără accesarea unității de disk, iar asta influențează în mod direct performanța sistemului. O memorie RAM de 8 GB este insuficientă pentru orice desktop de gaming. Deși ea poate fi suplimentată ulterior, ideal este să pornești de la început cu minim 16 GB. Chiar dacă bugetul îți permite, un RAM de 32 GB este de multe ori o investiție inutilă, exceptând situațiile în care vei utiliza computerul și pentru simulare grafică 3D. Mult mai bine ar fi să aloci diferența de buget în achiziționarea unui procesor cu performanțe superioare. 

  1. Spațiul de stocare

Sistemele moderne de gaming conțin o gamă largă de capacități de stocare. Acestea trebuie să fie cât mai mari, pentru a putea susține cerințele jocurilor actuale. De obicei, un mix de SSD de 500 GB și un HDD de 2 TB reprezintă alegerea de bază de la care trebuie să pornești. 

Componentele menționate în acest articol sunt cele mai importante pentru un sistem de gaming performant. Cu toate acestea, mai trebuie să iei în considerare și alte caracteristici, care vor contribui la performanța generală. Inclusiv iluminarea cu LED-uri, poate influența experiența de joc, oferind întregului set up o atmosferă aparte.  Configurarea sistemului de gaming trebuie să țină cont nevoile tale personale. Tipul de jocuri pe care le preferi, dacă sunt shooting, arcade, single sau multiplayer, reprezintă condiții foarte importante care te vor ajuta nu doar să economisești bani, dar și să faci cele mai inteligente alegeri. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial