Cum alegi placa de păr potrivită – 3 sfaturi care te vor ajuta

Placa de par este aproape nelipsită din arsenalul oricărei femei. Indiferent cât de drept ai avea părul, probabil ți-ai dori ca acesta să fie și mai drept. 

Totuși, atunci când vine vorba de alegerea unei plăci de păr care să-ți aducă rezultatele dorite, e important să ai grijă la câteva aspecte, ca să eviți riscul de a-ți deteriora părul în urma unei alegeri neinspirate. 

În acest articol, îți vom prezenta 3 criterii esențiale în alegerea unei plăci de păr ideale pentru tine.

Ține cont de materialul din care este făcută

Cel mai important aspect de luat în considerare este materialul din care sunt făcute cele două plăci ce se încălzesc. Iar la acest capitol, ai câteva opțiuni din care poți alege. 

Ceramică 

Ceramica este un material des utilizat în fabricarea plăcilor de păr. Avantajul unei plăci din ceramică este că se încălzește în mod egal pe toată suprafața, lucru care ajută la întinderea eficientă părului. 

O placă din ceramică nu îți va degrada părul și, totodată, îi va menține aspectul lucios.

Sticlă 

O placă de păr din sticlă este puțin mai ieftină, însă nu va fi la fel de blândă cu părul tău. Se încălzește mai greu și este acoperită cu un strat de vopsea, care se deteriorează în timp. Din cauza aceasta, se poate să-ți agațe părul și să-l facă mai aspru, mai ales la vârfuri.

Turmalină

Placa de păr din turmalină este cea mai recentă descoperire din domeniul aparatelor de întins părul. Aceasta utilizează ioni negativi, lucru care ajută la îndreptarea mai rapidă a șuvițelor tale. 

Mai mult, părul tău nu se va electriza, precum în cazul altor plăci, datorită energiei statice pe care placa din turmalină o emite. 

Ține cont de temperatura la care ajunge

Indiferent de ce placă de păr vei alege, temperatura de ajustare este, poate, cea mai importantă. Dacă vrei să-ți îndrepți părul foarte repede, vei avea nevoie de o placă de păr care să atingă o temperatură mai mare, într-un timp scurt. 

În general, o placă de păr bună va ajunge până la temperatura de 230 grade Celsius. Totuși, trebuie să ții cont de tipul de păr pe care îl ai și de faptul că o temperatură atât de mare poate să-l atace și să-l deterioreze, în timp. 

Alege placa în funcție de lungimea părului tău

Plăcile de păr vin în diferite dimensiuni, în funcție de tipul și lungimea părului. În cazul în care ai părul scurt, o placă mai îngustă va fi ideală pentru tine. Dacă, însă, ai părul lung sau creț, ai nevoie de o placă ceva mai lată, cu dimensiunea de aproximativ 6-7 centimetri. 

Cum îți întreții corect placa de păr?

Ca să te poți folosi și bucura cât mai mult de placa ta de păr, este necesar să îi oferi o întreținere corectă. Așadar, ai grijă să-ți cureți placa de păr după fiecare folosire, pentru a evita depunerea de reziduuri. 

Umezește o bucată de material moale și șterge ușor placa, după ce aceasta se răcește. Dacă vrei, poți opta și pentru un spray special de curățare a plăcilor de păr.

Fie că ai mai folosit o placă de păr până acum sau doar ce te-ai hotărât să-ți achiziționezi una pentru prima dată, e important să ții cont de materialul, dimensiunea și temperatura la care aceasta ajunge. 

Toate aspectele menționate mai sus te vor ajuta să achiziționezi o placă de păr care să-ți protejeze părul și care să-ți aducă rezultatul dorit. 

sursă foto: unsplash.com  

(P) Material publicitar realizat împreună cu Badabum

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial