Cum găsești aroma ideală dintre atâtea parfumuri de vânzare disponibile în magazine și pe Internet? Uneori, cel mai bun punct de plecare în căutarea parfumului perfect este chiar sub nasul tău! Gândește-te la situațiile din viața de zi cu zi – care sunt acele miresme pe care le iubești? Să fie oare scorțișoara care îți acaparează casa în perioada sărbătorilor de iarnă? Parfumul hainelor proaspăt spălate? Sau poate acea loțiune de corp pe care o folosești după fiecare duș? Toate acestea pot reprezenta indicii importante pentru a identifica parfumul cel mai potrivit pentru tine. Practic, dacă ai găsit o notă care ți-ar plăcea să se regăsească și în parfumul pe care îl folosești, cu ajutorul internetului poți afla rapid care sunt acele produse care o includ și pe care le-ai îndrăgi.
Cea mai importantă parte din identificarea parfumului semnătură este, desigur, să încerci mai multe arome. Specialiștii ne dezvăluie chiar și un truc util despre cum ar trebui să eșantionăm corect parfumurile – pulverizează parfumul într-o zonă a corpului care este mai caldă, în mod natural – de exemplu încheietura mâinii sau cotul. În acest mod, aroma acestuia va fi eliberată treptat. În plus, completează experții parfumieri, notele de vârf ale unui parfum dispar literalmente după 15-30 de minute de la aplicare, astfel că așteaptă puțin până ce parfumul va fuziona cu pielea ta.
Vezi și: Cele mai bune parfumuri pentru bărbați sub 500 de lei
Compoziția chimică a parfumului are efecte asupra persistenței produsului, iar un exemplu relevant în acest sens este chiar cantitatea de uleiuri folosite care influențează persistența mirosului în aer. Ingredientele naturale din citrice tind să fie mai efervescente, motiv pentru care vor rezista pe piele mai puțin decât notele de vanilie, paciuli sau decât notele lemnoase. Mai mult decât atât, componența de natură organică sau sintetică afectează nu doar puterea parfumului, ci și modul în care acesta interacționează cu pielea purtătorului; cu alte cuvinte, EDP-urile și parfumurile realizate din ingrediente naturale vor fi mai persistente.
Vezi și: Top 10 – cele mai scumpe parfumuri din lume
Tipul pielii tale are o influență majoră asupra modului în care un parfum miroase și rezistă pe pielea ta. Așadar, ai o piele grasă sau uscată? Cu cât glandele sebacee sunt mai active și secretă mai mult sebum vei avea nevoie de mai puțin parfum pentru a obține impactul olfactiv dorit. De asemenea, ține cont și de pH; în general, dacă acesta este acid, parfumul va mirosi mai intens atunci când îl porți.
Vezi şi cele mai bune parfumuri sub 500 de lei pentru femei!