Cum alegi o saltea pentru cupluri

Este ceva obișnuit să dormim împreună cu un partener. Pentru unele cupluri, să doarmă în același pat este un lucru care le oferă confort. În plus, există și studii care arată că dormitul alături de un partener aduce multe beneficii.

Pentru alte cupluri, în schimb, să împartă patul nu le aduce confortul necesar în timpul somnului. De la neliniște și tulburări de somn, până la apariția unor boli, toate acestea pot fi provocate de o odihnă necorespunzătoare. Așadar, mulți parteneri consideră că nu sunt pe aceeași lungime de undă când vine vorba de somn.

Din fericire, există o mulțime de soluții și strategii care vă pot ajuta să dormiți mai bine împreună. De exemplu, dacă te deranjează mișcările partenerului în timpul nopții, trebuie să alegi saltele pat potrivite, care să nu transmită undele. Astfel te vei putea bucura în continuare de somn. În plus, o saltea cu memorie îți va prelua forma corpului, astfel că musculatura se va relaxa corespunzător și vei cădea într-un somn profund.

Dormit împreună: avantaje și dezavantaje

Mulți oameni consideră că dormitul împreună le face somnul mai odihnitor. De altfel, există multe studii care dovedesc cât de multe beneficii aduce împărțirea patului cu un partener. De exemplu, anxietatea este redusă, apare sentimentul de siguranță, iar viața sexuală este și ea mai bună.

Psihologii specializați în relații de cuplu spun că dacă dormi cu un partener, calitatea somnului este sporită, iar astfel îți îmbunătățești și starea de sănătate. În plus, dacă dormiți îmbrățișați, stresul acumulat în timpul zilei se va reduce, iar tensiunea arterială va scădea. Specialiștii spun că dormitul cu partenerul tău te poate face mai fericit, mai relaxat și mai calm.

Așadar, iată care sunt beneficiile și inconvenientele de a dormi cu un partener și cum vă puteți îmbunătăți odihna!

Avantajele dormitului împreună

1. O legătură mai strânsă între cei doi parteneri
Atunci când dormiți împreună, nivelul de oxitocină crește. Specialiștii din domeniu spun că această substanță contribuie la un somn mai bun, întărește conexiunea în cuplu și scade riscul de a vă confrunta cu o depresie sau alte tulburări psihologice.
2. Sentimente de protecție și siguranță
Psihologii spun că dormitul alături de persoana iubită vă conferă amândurora senzația de siguranță și protecție. Aceste sentimente scad nivelul de anxietate și frică. Totodată, acest obicei echilibrează și nivelul de cortizon. Asta înseamnă că somnul vostru va fi mult mai liniștitor și mai odihnitor.
3. Îmbunătățirea sistemului imunitar
Specialiștii în somnologie spun că oamenii care au obiceiuri sănătoase de somn și dorm suficient sunt mai sănătoși. Pe termen lung, lipsa somnului poate duce la afecțiuni grave de sănătate, cum sunt bolile cardiace, obezitate, apnee în somn sau probeme cu insulina. Oricum, deprivarea de somn duce la oboeală, iar în timp aceasta se poate transforma în surmenaj. De asemenea, persoanele care nu dorm bine vor avea probleme de concentrare în timpul zilei. Pe lângă toate acestea, sistemul imunitar va fi slăbit.

Dezavantajele dormitului împreună
Dormitul împreună nu este mereu cea mai bună soluție, mai ales dacă unul dintre parteneri are probleme de somn sau dacă amândoi aveți obiceiuri diferite de a dormi. Acestea vă vor provoca amândurora neplăceri.

  1. Sforăitul

Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că în orice cuplu, unul dintre parteneri are o problemă cu somnul, indiferent că este vorba despre sforăit, apnee în somn sau insomnie. Însă când vine vorba de sforăit, problema e și mai gravă. Totuși, pentru a ameliora neplăcerile, este recomandat să încercați să vă rezolvați această afecțiune. Ideal ar fi să consultați un medic ORL care să vă diagnosticheze problemele și să vă recomande un spray nazal. O altă variantă bună de a ameliora sforăitul este să dormi pe o parte, pentru a nu obstrucționa căile nazale. Pentru a face acest lucru ai nevoie să te orientezi către saltele pat medii, care să nu pună presiune pe umeri și șolduri.

  1. Mișcatul în timpul somnului

Unii oameni se mișcă în mod constant în timpul somnului, ceea ce îi creează un disconfort major partenerului. Acesta ar putea fi un motiv pentru a dormi separat, însă nu e totul pierdut! Dacă optați pentru o saltea cu memorie și straturi de spumă, care să nu transmită mișcarea, puteți rezolva această problemă.

  1. Temperatura la care dormiți

Dacă unul dintre parteneri preferă să doarmă la 19 grade Celsius, iar celălalt la 24 de grade Celsius, cu siguranță aici va apărea o problemă. Totuși, puteți ajunge la un compromis și puteți seta termostatul undeva la jumătatea distanței. În plus, puteți folosi pijamale mai groase sau mai subțiri, precum și o saltea adecvată, cu un strat de spumă cu memorie, care să preia forma corpului și să vă ofere confortul necesar.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial