Cum alegi nuanța potrivită de blond?

Blondele au darul de a surprinde privirile. Asta pentru că nu există o singură nuanță de blond. Pe fiecare femeie o așteaptă culoarea ei potrivită de blond, gata să-i înrămeze frumusețea și să-i adauge o lumină flatantă.

Dacă și tu îți dorești să faci acest pas și vrei să devii blondă, atunci învață următoarele trucuri. Ele te vor ajuta să mergi la sigur și să-ți alegi nuanța potrivită de blond care să te completeze și să te reprezinte.

5 aspecte de care să ții cont

Nuanța potrivită de blond nu trebuie doar să îți fie dulce la vedere. Ea trebuie să aducă armonie imaginii tale și să se înțeleagă cu trăsăturile tale. De aceea trebuie să cercetezi foarte bine relația dintre următoarele aspecte și viitoarea ta alegere în materie de culoare de păr.

Ia în considerare tonul pielii

Ce fel de ton are pielea ta? Rece, cald sau neutru? Dacă nu ești sigură, fă următorul test. Descoperă cu ce grupă de culori îți stă cel mai bine. 

Dacă nuanțele calde de galben, portocaliu și auriu te pun în valoare cel mai bine, atunci tonul pielii tale e cald. Dacă, din contră, garderoba ta înclină spre nuanțe de albastru, mov sau argintiu, atunci pielea ta are un ton rece. În cazul în care toate culorile îți vin deopotrivă de bine, atunci pielea ta e neutră.

Ia în considerare nuanța de blond

Blond șampanie, blond căpșună, blond închis, blond argintiu – acestea sunt doar câteva dintre nuanțele de blond care sunt acum la modă. Important e să restrângi lista de nuanțe la cel mult patru favorite. Apoi decide împreună cu prietenele tale, cineva de încredere sau un hairstylist (cel mai indicat) nuanța care ți se potrivește cel mai bine.

Ia în considerare garderoba ta

Cu siguranță că o privire în garderoba ta e de ajuns să confirme nuanțele predominante ale hainelor tale. Dacă majoritatea ținutelor au culori reci precum albastrul sau movul, atunci cel mai bine e să mergi cu o nuanță rece de blond. 

Însă dacă obișnuiești să te îmbraci în nuanțe calde de bej, auriu, portocaliu sau altele, atunci ar fi bine să înclini spre o nuanță caldă de blond. Astfel vei reuși să obții acel echilibru armonios care atrage în mod plăcut privirea celor din jur.

Ia în considerare machiajul tău

Poate că ai o tonalitate rece, însă obișnuiești să apelezi la culori calde atunci când te machiezi. Dacă există asemenea discrepanțe în aspectul tău, atunci alegerea nuanței potrivite de blond ar putea dura mai mult decât crezi. Cel mai bine e să te consulți cu un hairstylist care să satisfacă și aspectul tău rece, și preferința ta pentru culorile calde.

Ia în considerare culoarea naturală a părului

Culoarea naturală a părului tău va influența decizia ta doar dacă plănuiești să apelezi la șuvițe sau un balayage ca look final. Îmbinarea între culoarea naturală și nuanța de blond trebuie să fie bine orchestrată pentru a forma un portret armonios.

Însă va conta culoarea naturală a părului tău și în cazul în care este de o nuanță mult prea închisă. Pentru a trece la blondul mult visat, s-ar putea să fie nevoie de decolorarea completă a părului.

Nuanțe de blond pentru un ton rece al pielii

Dacă pielea ta e rece, atunci ți se vor potrivi cel mai bine nuanțele reci de blond. Orientează-te spre un blond cenușiu, nisipiu, bej sau chiar platinat. Aceste alegeri te vor scăpa de pericolul de a arăta prea palidă din moment ce le lipsește subtonul auriu.

Dacă îți dorești un aspect final mai natural, alegerea sigură e blondul de grâu. Această nuanță va oferi o tranziție discretă a femeilor cu pielea rece, fără să fie prea izbitoare. Acest blond este misterios și pare că te-ai născut cu el.

Nuanțe de blond pentru un ton cald al pielii

Pentru femeile cu tonul cald al pielii, numărul de alegeri e destul de ofertant. Dacă te numeri printre ele, ar fi bine să consideri nuanțele aurii, piersicii, de căpșună sau de miere. Aceste alegeri înglobează subtonuri vii de roșu, portocaliu și auriu care te vor pune în evidență.

În cazul în care roșeața tenului te definește, există o excepție de la regulă. În aceste cazuri, tonurile reci de blond precum cenușiul sau cel platinat îți vor oferi un echilibru atrăgător între roșeață și culoarea părului.

Nuanțe de blond pentru un ton neutru al pielii

Femeile cu o piele neutră se bucură de cele mai multe alegeri. Mai toate nuanțele de blond sunt pregătite să le pună în valoare frumusețea. 

Majoritatea experților în colorare vor profita de acest profil generos și vor opta pentru o nuanță complet nouă. În acest sens, vor combina mai multe culori pentru a obține un joc unic de lumini. Însă în majoritatea cazurilor vor începe cu o bază rece, care să fie cu câteva tonuri mai deschisă decât culoarea naturală.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial