Cum alegi mobilierul pentru hol – sfaturi pentru maximizarea spațiului

Atunci când alegi corpurile de mobilier pentru casa ta, trebuie să ai în vedere și holul. Chiar dacă inițial nu consideri că acest spațiu este tocmai important și ai senzația că poți amenaja încăperea cu bugetul care îți rămâne, realitatea este cu totul și cu totul diferită. Holul este primul loc în care pășesc musafirii tăi. Nu ai vrea să îi dezamăgești și nici să nu se simtă confortabil încă de la intrare.

În plus, această cameră trebuie să-și dovedească și utilitatea. Alese cu grijă, obiectele de mobilier vor încânta privirile tuturor și îți vor fi de folos în viața de zi cu zi. Drept urmare, ai nevoie de un cuier hol, un pantofar, un spațiu special amenajat pentru geantă și unul pentru umbrele. În plus, am stabilit deja că designul este foarte important pentru tine, ceea ce înseamnă că obiectele decorative nu trebuie să lipsească din peisaj. Fie că ai un hol mare sau unul de mici dimensiuni, există numeroase modalități prin care poți umple acest spațiu cu obiecte și detalii de bun gust. Iată câteva idei care s-ar putea să te inspire în maximizarea spațiului disponibil:

Alege obiecte de mobilier de dimensiuni reduse

Probabil că și tu îți dorești să ai posibilitatea de a-ți depozita în hol toate jachetele, gențile preferate, dar și întreaga colecție de pantofi. Sigur, dacă spațiul îți permite, poți opta pentru această variantă, dar nu toate locuințele beneficiază de holuri mari și spațioase. Din acest motiv, este necesar să adaptezi corpurile de mobilier în funcție de dimensiunile camerei. În plus, dacă vorbim de holuri mici și înguste, paleta cromatică trebuie să includă culori deschise, calde și primitoare. De exemplu, poți alege corpuri de mobilier albe, cu accente naturale de lemn și poți aduce o pată de culoare prin intermediul unui perete accent, vopsit în verde, galben sau chiar roz pudră.

Maximizează spațiul cu ajutorul oglinzilor

Cel mai bun sfat pe care îl poți primi în legătură cu maximizarea spațiului este să folosești oglinzile în proiectul tău de amenajare. Pe piață există o varietate de modele și dimensiuni, ceea ce înseamnă că e imposibil să nu găsești varianta ideală pentru holul tău. În plus, cine spune că nu poți acoperi un întreg perete cu oglinzi? Lasă-ți imaginația să zboare!

Nu uita de alte obiecte adiționale

Poate că și tu ai un stil de viață agitat, ești mereu pe fugă și simți că timpul nu îți mai ajunge. Și probabil că acesta este principalul motiv pentru care îți dorești să ai toate cele necesare la îndemână. Cum ar fi ca într-o zi ploioasă să pierzi minute bune căutând umbrela prin toată casa sau imaginează-ți cum ar arăta o dimineață în care cheile de la casă au fost rătăcite pe undeva prin living. În mod cert ai nevoie de un spațiu special pentru toate acestea. Din acest motiv, ai putea să-ți îndrepți atenția către un raft cu polițe. Poți stabili încă de la început întrebuințarea fiecărui spațiu. Ai grijă să găsești loc pentru chei, facturi, promoții, vouchere și cupoane pentru cumpărături, pentru umbrele, dar și pentru obiectele decorative. Da, lumânările parfumate, statuetele și florile își pot găsi locul chiar și la intrarea în locuința ta. 

Așadar, atunci când întocmești lista de cumpărături, asigură-te că ai măsurat cu atenție dimensiunile holului tău. Nu achiziționa corpuri de mobilier mult prea voluminoase și asigură-te că optezi pentru culori în nuanțe deschise, care să lumineze încăperea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial