Cum alegi maşina potrivită pentru tine

Cum alegi maşina potrivită pentru tine

Deşi majoritatea companiilor producătoare de maşini îşi concentrează mesajele publicitare spre publicul masculin, femeile reprezintă un segment important atunci când vorbim despre vânzările de autoturisme, chiar dacă, la prima vedere, par să aibă aşteptări diferite de la un vehicul.

Bărbații și femeile caută, de multe ori, aceleaşi caracteristici la o maşină, precum durabilitatea și consumul eficient. Totuşi, în timp ce bărbații de vârstă mijlocie preferă, conform statisticilor, maşinile sport sau pe cele care se pretează la aventură, femeile tind să caute modele care să le facă să se simtă în siguranță și care sunt suficient de spaţioase. Dacă un bărbat vrea să se distreze şi să se simtă puternic într-o mașină, o femeie vrea să  ajungă dintr-un loc în altul, comod şi eficient.

În contextul în care femeile şi bărbaţii au aşteptări diferite de la o maşină, iată ce ar trebui să iei în considerare pentru a alege maşina potrivită pentru tine: 

Un raport bun calitate – preţ

Potrivit specialiştilor, femeile au tendința de a alege mașini cu preţuri accesibile şi cu un consum redus de combustibil. Atunci când te-ai decis să-ţi cumperi o maşină, asigură-te că raportul dintre preţul pe care îl plăteşti şi calitatea pe care ţi-o doreşti este unul echitabil. De asemenea, trebuie să iei în considerare şi cheltuielile ulterioare pe care modelul ales de tine le impune, fie că este vorba de carburant, fie ca este vorba de taxe de mediu. Printre brandurile auto cele mai populare printre femei se numără Ford, Toyota sau Renault.

Un model practic

În timp ce bărbaţii preferă maşinile mai mari sau pe cele sport, care au şi preţuri mai ridicate, femeile se îndreaptă către vehicule mai mici, dar suficient de spaţioase pentru a instala în ele scaunele pentru copii sau pentru a putea transporta cumpărăturile. Înainte de a cumpăra o maşină, gândeşte-te la toate modalităţile practice în care vrei să o foloseşti şi fii sigură că îndeplineşte toate condiţiile, de la un portbagaj mare, la un sistem de siguranţă performant. De exemplu, dacă ai copii sau ai grijă de părinţii tăi care sunt mai în vârstă,  trebuie să iei în considerare felul în care aceştia pot intra în maşina; deci, un model cu patru uşi este mai practic decât unul cu două uşi.

Cutie manuală sau automată

Oricare dintre cele cele două variante de cutie de viteze prezintă avantaje şi dezavantaje. Dacă o maşină cu o cutie manuală are un preţ  de achiziţie mai mic, cele cu transmisie automată sunt mai uşor de condus şi îţi oferă un grad de confort mai mare. Când iei o astfel de decizie, nu uita să ai în vedere că trecerea de la un model de cutie la altul poate fi dificilă şi necesită o perioadă de acomodare. 

Consumul 

Consumul unui vehicul este strâns legat de bugetul pe care îl vei aloca lunar pentru maşină, deci este important să ştii dacă maşina pe care ai pus ochii are şi un consum eficient de carburant. Fă o estimare a costurilor înainte de a lua o decizie finală. 

Stilul

Este de la sine înțeles, dar stilul este printre factorii majori de decizie atunci când vine vorba de achiziția unei maşini. Pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză, femeile încearcă să afle detalii nu numai despre rentabilitatea, caracteristicile și performanțele unei maşini, dar și despre eventualele modele și culori disponibile. Până la urmă, mașina este adesea o reflecție a propriei persoane. Fie că este vorba de design sau finisajul tabloului de bord, acești factori joacă un rol important în luarea deciziilor pentru oricine atunci când vine vorba de a cumpăra o mașină.

Femeile din întreaga lume depășesc în fiecare zi de stereotipurile care pun la îndoială abilitățile lor atunci când vine vorba de cumpărarea sau conducerea unei mașini. Acest lucru a dus la o schimbare semnificativă în industria automobilelor, dominată în trecut de perspective masculine. 

Credit foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Autovit

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Advertorial