Cum alegi dale de pavaj și cum le aranjezi pentru un design modern

Aspectul dalelor de pavaj este frumos, iar designul arată original în curtea unei case particulare. Toată lumea este sigură că va găși o opțiune potrivită printre varietățile oferite astăzi pe piață.

Care dintre aceste dale de pavaj este cea mai bună?

Nu este un secret faptul că, cu ajutorul acestor dale pavaj, este ușor să faci o zonă să arate nobilă și atractivă. Dacă dorești că pavajul să reziste mult timp în curtea ta, trebuie să acorzi atenție unui număr de detalii, și anume:

  • Rezistența la abraziune a materialului

Cele mai potrivite opțiuni sunt elementele din beton cu acoperire ceramică și cele din beton turnat la fața locului. Dacă aceste pavaj dale sunt de calitate slabă, acestea vor crăpa rapid la primul îngheț puternic. Există învelișuri care sunt foarte rezistente la deteriorări mecanice și nu se ard în lumina soarelui. Dacă o persoană cade, nu va fi rănită.

  • Grad ridicat de rezistență la îngheț

Toate acoperirile trebuie să poată rezistă la temperaturi scăzute. Dacă alegi produse din ciment, tratează-le cu prudență. Acestea se vor crăpa rapid în frig, pierzându-și aspectul atractiv. Amenajarea peisagistică privată se face adesea cu produse din piatră decorativă. Acestea au o rezistență garantată la îngheț – dezgheț.

  • O caracteristică importantă este grosimea

Dacă vrei să pui niște cărări, alege o dimensiune de 3-4 cm. Dacă intenționezi să faci un loc unde să îți parchezi mașina, optează pentru o grosime a pavajului de 5-7 cm.

Se obișnuiește să se paveze zone mici cu bucăți mici. Acestea ar trebui să fie monocrome. În zonele mai mari, alege opțiunile mai mari în dimensiuni.

Cum pot fi așezate dalele de pavaj?

Designul dalelor poate varia. Metodă de stabilire depinde de aspectul zonei. Acestea pot fi arantaje:

  • În formă de braduț

Această variantă este foarte populară. Pentru a le aranja, se așează la 45 de grade sau 90 și se pun în unul sau două culori. În acest caz, formă dalelor trebuie să fie dreptunghiulară.

  • Modele arbitrare

Este ușor și accesibil să pui dalele folosind această metodă. Trebuie doar să cumperi produse de diferite culori și dimensiuni. Atunci când se așează, nu este necesar să se utilizeze linii stricte. Dalele pot fi așezate într-un model aleatoriu, ceea ce contribuie la o soluție care se caracterizează prin individualitate și unicitate. Designul rezultat are un stil și o frumusețe pe care toată lumea le va aprecia.

  • Variații volumetrice

Această variantă este potrivită pentru persoanele cu o imaginație bine dezvoltată. Produsele sunt așezate folosind jocul de culori și aplicând o varietate de moduri, ceea ce contribuie la crearea de modele volumetrice.

  • Model în formă de tablă de șah

O variantă clasică care se bucură de popularitate. Dalele sunt așezate sub formă unui model de tablă de șah. Este mai bine să faci acest lucru cu elementele pătrate. Acestea ar trebui să fie alese în culori contrastante.

  • Alte modalități

Este posibil să se creeze o varietate de ornamente cu o combinație de diferite metode de montare a structurilor dalelor. Rezultatul este o curte originală a unei case particulare. Imaginația umană este multifațetată. Astfel, dalele de pavaj pot fi așezate sub formă de compoziție geometrică, mozaic, model sau ornament. Procesul de așezare necesită o anumită îndemânare și abilitate.

Ție care îți place cel mai mult?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial