Cum alegi culoarea potrivită a lentilelor de contact? Vezi aici câteva sfaturi!

Atunci când vine vorba despre vederea corectă, lentilele de contact pot fi un real ajutor, mai ales datorită faptului că acestea sunt mai subtile decât ochelarii, trecând neobservabile. 

Mai mult decât atât, dacă alegi să porți lentile de contact colorate vei putea să îți schimbi aspectul și, implicit, să dai impresia că ochii tăi își schimbă culoarea. Iată cum alegi culoarea potrivită a lentilelor de contact!

Ce efect vrei să obții cu ajutorul lentilelor de contact?

Lentilele de contact colorate pot crea mai multe efecte ale culorii ochilor tăi, motiv pentru care acestea trebuie alese în funcție de ceea ce dorești să transmiți cu ajutorul lor. Mai exact, prin purtarea lentilelor de contact în diferite culori, acestea pot să intensifice culoarea naturală a ochilor, să creeze un efect opac sau să creeze acel efect ,,crazy'. 

Diferența dintre aceste efecte ale lentilelor este foarte simplu de observat. Lentilele de contact sunt, în primul rând, cu sau fără dioptrii. Acestea pot fi lentile de contact negre sau în diferite alte culori. Astfel, acestea pot fi purtate nu doar de către persoanele cu dioptrii, ci și de cele care își doresc, pur și simplu, o schimbare de look. 

Datorită faptului că, în prezent există o multitudine de modele și de culori pentru lentilele de contact, acestea au devenit chiar un accesoriu de senzație și nu doar o modalitate subtilă de a corecta vederea. 

Lentile cu efect intensificator

Alegerea lentilelor potrivite trebuie să fie realizată ținând cont de efectul pe care dorești să-l obții atunci când porți lentilele de contact. Astfel, lentilele intensificatoare, spre exemplu, au rolul de a intensifica, așa cum le spune și numele, culoarea naturală a ochilor. 

Acestea sunt mai potrivite pentru persoanele care își doresc să obțină un efect natural, subtil, nicidecum o schimbare dramatică a culorii ochilor. Totodată, efectul lor este mai intens atunci când sunt folosite de persoane a căror culoare a ochilor este verde sau albastru. 

Folosite pe culori deschise ale ochilor, aceste lentile au un efect mult mai bine observabil, față de atunci când sunt purtate de persoane cu ochi căprui sau negri. 

Lentile opace pentru crearea impresiei de culoare diferită a ochilor

Pe de altă parte, dacă dorința ta este de a obține un efect de schimbare a culorii ochilor, care să fie observat de toate persoanele din jur, atunci alegerea lentilelor de contact opace este mai potrivită în acest sens. 

Lentilele opace oferă o schimbare de look radicală, prin crearea impresiei că ochii tăi au o altă culoare decât cea naturală. Acestea pot fi purtate de către orice persoană, însă cel mai intens este observat efectul lor în cazul persoanelor cu ochi de culoare închisă. 

Lentilele cu rol cosmetic

Acestea sunt, de obicei, genul de lentile colorate care au diferite modele, astfel că sunt, mai degrabă, purtate pentru ocazii precum Halloween-ul. Când vrei un look dramatic, total diferit lentilele cu rol cosmetic sunt alegerea potrivită. De asemenea, acestea sunt purtate deseori de către actori pentru diferite scene din filme. 

Lentilele, indiferent de tipul lor sau de motivul pentru care alegi să le porți, trebuie purtate cu grijă. Nu uita să respecți indicațiile specificate pe ambalaj, să nu le porți pentru o perioadă îndelungată de timp și să le aplici corect.

Sursa foto: Pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial