Cum alegem și cum întreținem forma sprâncenelor

Se spune că ochii sunt fereastra sufletului, însă nu trebuie să uităm că sprâncenele determină 80% din mimica feței. Forma sprâncenelor poate schimba complet expresia facială și transformă radical un chip asimetric.

Sunt foarte rare cazurile în care sprâncenele se potrivesc în mod natural cu forma feței și nu este nevoie să intervenim pentru a le da exact aspectul potrivit. Dacă însă trebuie să le ajustezi grosimea, înălțimea sau gradul de arcuire, trebuie să știi că sunt mai multe metode prin care poți obține rezultatul pe care îl dorești.

Sprâncenele sunt atât de importante pentru fizionomie, încât orice modificare, chiar foarte mică, poate schimba complet caracteristicile feței. Pentru a păstra un aspect simetric, trebuie să începi prin a determina care este forma feței tale, apoi să alegi tipul de sprâncene care te avantajează. 

Cum alegi forma sprâncenelor 

Sprâncenele bine conturate, care urmează liniile feței, ne pun în valoare trăsăturile și ne încadrează fizionomia armonios. În general, forma ideală poate fi aleasă ușor, urmărind linia naturală, însă pentru situațiile în care nu ești sigură cum trebuie să procedezi, cel mai bine este să urmezi forma feței și să folosești șabloane, pentru a determina exact ce ți se potrivește.

Pentru fața rotundă, sprâncenele ideale sunt cele arcuite pe toată lungimea și potrivite ca grosime. În cazul în care ai sprâncenele scurte, alungește-le cu ajutorul unui creion sprancene sau cu o pensulă și o paletă de farduri specială, în nuanțele potrivite culorii lor naturale. Dacă ochii au forma ușor descendentă, sprâncenele arcuite au efect de lifting și de alungire a feței rotunde.

Dacă forma feței tale este ovală, este necesar să creezi un semicerc, care să înceapă după prima treime a sprâncenei. Dacă fața este ușor alungită, grosimea sprâncenelor trebuie să fie medie, iar dacă este perfect ovală, pensează-le subțire. Ai grijă însă ca baza să nu fie mult mai groasă decât lungimea sprâncenei.

Pentru a aduce simetrie, dacă forma feței este alungită, sprâncenele trebuie să fie drepte. Pensează-le ușor curbate spre exterior, pentru a scoate ochii în evidență și pentru a echilibra proporțiile. Această formă nu este recomandată trăsăturilor mai ascuțite sau dure, pentru că înăsprește destul de mult.

Dacă ai forma feței pătrată, cu mandibula proeminentă, sunt potrivite sprâncenele  ușor arcuite și cu mai mult volum, pentru a urma arcada. Forma feminină, curbată între colțul interior și vârful sprâncenei, echilibrează trăsăturile unei fețe pătrate. Sprâncenele arcuite au rolul de a da feței un aspect mai delicat.

Bărbia ascuțită este specifică formei de inimă a feței, pentru care sprâncenele ideale sunt cele ușor arcuite, rotunde, care au rolul de a modela trăsăturile unghiulare. Arcuirea este fină, iar lungimea este stabilită de la baza nasului până la un punct imaginar stabilit de linia care unește nara cu coada ochiului.

Cum întreții forma sprâncenelor 

Cea mai comună alegere pentru îngrijirea formei sprâncenelor este pensatul, care poate fi realizat acasă sau la salon. Este cea mai puțin costisitoare metodă, însă procedeul trebuie repetat cel puțin o dată pe săptămână.

Rapid și ușor, epilatul sprâncenelor este o metodă care trebuie repetată la aproximativ 2-3 săptămâni, de preferat la salon, pentru a evita riscul de arsuri din cauza aplicării de ceară prea fierbinte. În plus, este recomandată persoanelor care nu au pielea din jurul ochilor foarte sensibilă.

Threadingul este un procedeu relativ nou, destul de dureros, care presupune smulgerea mai multor fire concomitent, folosind un fir de ață. Este o metodă rapidă, care, în schimb, poate irita pielea sensibilă.

De multe ori, chiar dacă forma este ușor de corectat, este nevoie să intervenim și asupra densității sprâncenelor. Dacă avem zone cu păr rar, putem folosi un creion pentru sprâncene, pudră, gel sau mascara de aceeași culoare, însă cu o nuanță mai deschise.

Sprâncenele sunt printre cele mai puternice trăsături ale feței. Ne încadrează fața și îi oferă un echilibru perfect, care pune în valoare frumusețea chipului. De aceea, trebuie să le îngrijești cu atenție și să le dai forma potrivită!

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Sephora

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete