Cum alegem jucăriile pentru copii, în funcție de vârstă – Sfaturi pentru părinți

Vestea sosirii unui copil în familie este cu siguranță una extraordinară. Odată cu venirea micuțului pe lume, încep și grijile părintești. Ce hăinuțe sunt necesare, cât trebuie să ia în greutate lunar sau care sunt jucăriile potrivite vârstei pe care o are sunt doar câteva dintre întrebările pe care o mamă sau un tată le au în minte. Vei descoperi în acest articol câteva recomandări de care poți ține cont, dacă vrei să îi cumperi micuțului jucarioare adecvate anisorilor lui.

Ce alegeri poți face pentru a avea activități cât mai variate cu copilul tău

  • În primele luni de viață va veți cunoaște

Dacă prima lună a bebelușului este de acomodare cu viață extrauterină, următoarele 2-3 luni sunt cu adevărat magnifice. Micuțul începe să fie interesat de ceea ce se petrece în jurul lui, recunoaște fețele și vocile părinților și are deja programul lui. În această perioadă frumoasă poți achiziționa un carusel atrăgător, pe care să îl agăți deasupra patutului. Colorat și cu forme variate, acest accesoriu îi va trezi interesul și vei observa dorința de a-l atinge. Și dacă tot cumperi carusel pentru bebeluș, ai putea reface și stocul de hăinuțe, să fii pregătită pentru lunile ce urmează. Un magazin de haine pentru copii, așa cum este Matimo.ro, îți oferă o gamă variată de articole pentru cei mici, cu design minimalist și atrăgător.

  • Între 3 și 6 luni bebelușii descoperă o nouă lume

Odată cu creșterea în vârstă, se dezvoltă și abilitățile micuților. Aceștia încearcă să își țină capul drept, desigur, cu ajutorul părinților, să încerce lucruri cu mânuțele și gurița și să fie din ce în ce mai vocali. Este un moment oportun să cumperi diverse jucării precum cele de mici dimensiuni, confecționate din pluș. De asemenea, jucăriile muzicale vor fi manipulate cu măiestrie de bebelușii de-acum măricei și dornici să descopere cât mai multe lucruri din jurul lor.

  • După vârsta de 6 luni, micuții încep să își dezvolte personalitatea

Dacă vremea jucăriilor de mici dimensiune aproape că se termină, este cazul ca bebelușul tău să descopere și alte tipuri de jucării. Cele educative de exemplu, sunt recomandate de specialiști și medici pediatri pentru că ajută la căpătarea unor noi aptitudini. 

Cu blocuri moi, litere, cifre și forme, micuții învață să distingă culorile și chiar să încerce să spună pe nume jucăriilor. Animalele de plus, cărticelele pentru copii, formele pentru stivuit sau pentru constructive sunt câteva tipuri de jucării care îi vor încânta pe copilașii cu vârste cuprinse între 6 și 12 luni.

Aceștia vor deprinde noi abilități și vor deveni din ce în ce mai curioși, spre bucuria părinților.

Așadar, jucăriile pentru copii sunt diverse și fabricate în funcție de vârsta celor mici. În schimbul achiziționării fără limită, încearcă mai degrabă să te axezi pe cele specifice perioadei bebelușilor, să poți imbina corect jocurile micuților și dorința de a învăța lucruri noi în fiecare zi.

Sursă foto: Pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial