Cum ai grijă corect de curtea ta și ce elemente contează în acest proces

Curtea și grădina casei tale au rolul de a crea o identitate casei și întregii familii, dar și de a deveni locul ideal pentru relaxare în fiecare zi. A avea grijă de acestea este o experiență satisfăcătoare, dar implică planificare și eforturi susținute.

Iată câteva idei și elemente esențiale pentru a menține curtea și grădina în cele mai bune condiții:

Întreținerea pomilor și a copacilor din curte

Copacii și pomii sunt elemente esențiale în fiecare curte sau mică livadă de la casă. Aceștia oferă umbră, oxigen și înfrumusețează curtea cu ramuri impunătoare, frunze bogate și colorit impresionant la tranziția dintre anotimpuri. De asemenea, florile pomilor oferă adevărate spectacole în lunile de primăvară.

Pentru a avea grijă de copacii și pomii din locuința ta, verifică-i regulat de semne de boli, dăunători, decolorări ale frunzelor sau alte schimbări care pot fi simptome ale unor probleme mai grave. De asemenea, în fiecare an trebuie să te ocupi de tăierile de întreținere. Alege o drujbă Husqvarna din oferta Belgarden.ro pentru a tăia crengile bătrâne și groase sau cele care dăunează coroanei pomilor.

Nu uita că și copacii sau pomii au nevoie de apă și nutrienți, așa că folosește fertilizatori speciali pentru fiecare specie de copac și udă rădăcinile acestora în sezonul secetos.

Plantarea și îngrijirea florilor

Florile și plantele adaugă viață și dinamică oricărei curți și grădini. Plantează flori în jurul unei alei sau în jurul terasei pe care o amenajezi pentru relaxare în aer liber. Dacă îți dorești să ai o mică grădină cu care să te mândrești, amenajează un spațiu separat în curtea din spate.

Florile au nevoi diferite, în funcție de specie. Dacă în curtea ta există mai multă umbră, datorită copacilor înalți, alege plante și flori mai puțin dependente de lumina directă a soarelui. Dacă te bucuri de suficient soare pe tot parcursul zilei, plantează flori de-a lungul gardului principal și amenajează o oază de liniște cu un colorit bogat.

Folosește fertilizator potrivit pentru fiecare tip de plantă și fii mereu atentă la infestări cu dăunători sau boli pe care le pot dezvolta plantele.

Folosirea unui sistem de irigații eficient

Sistemul de irigații pentru curtea ta îți oferă posibilitatea de a îngrijii plantele, florile și copacii fără prea mult efort. Poți instala un sistem de irigații automatizat sau manual, în funcție de posibilități și buget. 

Irigarea prin aspersie este o metodă des folosită pentru curți și grădini. Aceasta funcționează pe bază de stropitori, sau sprinklers, care se ridică la o anumită înălțime față de sol.

Irigarea prin picurare este o metodă prietenoasă cu mediul, deoarece se pierde mai puțină apă în acest proces. Irigarea se realizează cu ajutorul unui tub sau a unui furtun cu mici găuri, care se poate instala deasupra pământului, sau sub pământ mai aproape de rădăcinile plantelor.

Întreținerea curții și a grădinii presupune o atenție deosebită la păstrarea sănătății plantelor și a florilor, dar și a copacilor sau a gazonului de asemenea. Nu uita că toate acestea au nevoie de tăieri regulate, fertilizare și un sol bine irigat.

Sursa foto: pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial