Cum aduci stilul boho-chic într-o baie veche? Iată 6 trucuri simple!

Stilul de design interior boho chic este poate unul dintre cele mai libere stiluri, în care nu trebuie să ții cont de reguli și care poate fi construit după propriile dorințe. Practic, odată integrat, vei obține instant o stare de „acasă' și de libertate, pe care doar în propria ta locuință o poți simți.

Poate cea mai dificilă încăpere în care poți integra acest stil este baia. Însă, în rândurile de mai jos, vei găsi câteva trucuri care să te îndrume în a-ți contura designul ideal spațiului tău. Pentru început, dă o fugă pe la raioanele cu lumânări, oglinzi de baie, covoare și accesorii, stabilește ce culori îți dorești să folosești și fă-ți un plan de lucru.

6 obiecte pe care le poți include în baia ta pentru un efect boho chic:

  • Adaugă coșuri din rattan

Coșurile din rattan sau cele realizate din iarbă de mare oferă un aspect călduros spațiului, dar și ușor non-conformist. În ele îți poți depozita atât produsele de curățenie, cât și produsele pe care le folosești zi de zi. Coșurile le poți lăsa la vedere sau le poți integra în mobilier, în funcție de spațiul disponibil.

  • Alege un covor diferit

Renunță la covorașele din pluș cu delfini sau flori și alege unul din iută. În magazine vei descoperi o mulțime de modele și culori, lucrate manual, cu împletituri sau design în stil indian. Iar ca să fie modificarea și mai surprinzătoare, caută-l să fie într-o formă pe care în mod normal nu ai pune-o într-o baie.

  • Schimbă oglinda

Dacă bugetul nu îți permite să schimbi corpurile de mobilier, alege să înlocuiești alte obiecte care pot aduce un plus de valoare amenajării. De exemplu, înlocuiește clasica oglindă dreptunghiulară sau pătrată cu una în formă rotundă, cu agățătoare sau chiar cu bec LED. Pe website-ul Sensodays.ro, un magazin online cu produse destinate amenajării casei, găsești multe modele de oglinzi care ar fi potrivite pentru acest stil.

  • Cumpără plante verzi

Plantele verzi aduc la viață absolut orice colț al casei, iar în baie, în funcție de cum sunt așezate, vor da acel efect de junglă, care se potrivește perfect stilului boho chic. Pentru încăperile în care intră foarte puțină lumină naturală, poți încerca să crești următoarele plante: Calathea, Feriga, Photos Epipremnum, pentru a avea și o plantă cățărătoare, dar și o Sansevieria Moonshine. Despre plantele pe care le poți avea în baie poți citi mai multe informații aici.

  • Adaugă culoare prin lumânări

Decorațiunile pot schimba amenajarea unei încăperi cât ai spune boho. În magazinele cu produse pentru casă găsești multe modele, culori și arome pentru lumânări. Alege cel puțin una aromată și câteva de diverse dimensiuni, pe care să le aprinzi atunci când te relaxezi într-o baie caldă.

  • Printează câteva ilustrații și înrămează-le

Ai spune că tablourile nu sunt potrivite pentru o baie, însă ai fi surprins să vezi ce schimbări pot aduce spațiului. În plus, nu va fi o investiție foarte mare. Alege câteva fotografii gratuite de pe internet, printează-le și cumpără câteva rame în diverse culori. Așază-le pe mai mulți pereți, pentru a oferi contur spațiului.

Dacă îți dorești să aduci un suflu nou băii tale, trebuie să știi că nu este nevoie să cheltui foarte mulți bani pentru a ieși ceva spectaculos. Cu o investiție minimă îți poți transforma baia într-una chic în doar câteva zile. Iar pentru mai multă inspirație, uită-te pe site-urile și revistele de specialitate, însă nu uita care sunt dimensiunile spațiului tău și ce poți modifica cu adevărat acolo.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial