Cum a orbit Andrea Bocelli? Incidentul în urma căruia marele tenor a rămas fără vedere

Andrea-Bocelli

Reputatul tenor italian Andrea Bocelli uimește cu vocea sa de înger ori de câte ori apare pe scenă. El este considerat, și pe bună dreptate, unul dintre cele mai importante nume ale muzicii de operă, însă puțini sunt cei care cunosc povestea impresionantă a artistului rămas fără vedere.

Tenorul italian s-a născut la 22 septembrie 1958 cu glaucom congenital, o boală rară care afectează nervul optic. Deși medicii i-au spus mamei lui Andrea că urma să nască un copil cu dizabilități, doamna Bocelli a ignorat riscurile și a ales să-l nască pe cel care avea să devină o legendă a muzicii de operă.

Până la vârsta de 12 ani tânărul Andrea Bocelli s-a descurcat în ciuda faptului că avea probleme reale cu vederea. Din nefericire, un incident pe cât de stupid, pe atât de tragic avea să-l marcheze pe viață.

În timpul unui banal joc de fotbal, el a fost lovit puternic cu mingea în cap, suferind o hemoragie cerebrală ce i-a cauzat pierderea totală a vederii, relatează Daily Express.

Andrea Bocelli, tratamente fără rezultate

De-a lungul timpului, Bocelli a fost supus mai multor tratamente, inclusiv unul cu lipitori, în ultimă instanță. Din păcate, toate variantele de tratament nu au dat rezultatele scontate, astfel că tenorul a rămas orb pe viață.

Se spune că, în prezent, Andrea Bocelli nu este complet orb, însă acuitatea vizuală este extrem de redusă fiind ca și cum ar fi complet orb.

În ciuda accidentului traumatic suferit în urmă cu mai bine de 40 de ani, Andrea Bocelli și-a urmat pasiunea pentru muzică și a învățat să cânte la pian, la flaut, la saxofon și să ia și lecții de canto.

Talentul său vocal de excepție a fost descoperit de celebrul Luciano Pavarotti, care i-a îndrumat pașii lui Bocelli către o carieră de succes în operă. Ulterior, acesta s-a îndreptat și către pop-operă.

Artistul italian a devenit unul dintre cei mai mari tenori din istorie. El a lansat în întreaga sa carieră 15 albume, care au fost vândute în aproximativ 90 de milioane de exemplare.

Deficiența de vedere nu i-a afectat lui Andrea Bocelli nici viața personală, el fiind căsătorit de două ori. Prima soție a fost Enrica Cenzatti, din 1992 până în 2002, perioadă în care cei doi au avut doi băieți, Matteo (23 de ani) și Amos (26 de ani).

În 2014 artistul și-a unit destinele cu actrița Veronica Berti, în vârstă de 36 de ani, împreună cu care are o fetiță, Virginia (8 ani).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro