Culoarea anului 2023 de la Pantone este o „nuanță neconvențională” derivată din cârmâz

Homepage  / Moda

Într-un moment cultural modelat de nenumărate provocări, culoarea anului Pantone pentru 2023 este o nuanță îndrăzneață de roșu care vorbește despre puterea și vitalitatea necesare pentru a construi un viitor mai pozitiv.

PANTONE 18-1750 Viva Magenta este o nuanță vibrantă și nuanțată de roșu purpuriu, având tonuri calde dar și reci, originile culorii fiind împrumutate din natură și poate spune o poveste despre diversitatea lumii noastre contemporane.

Aflat la cel de-al 23-lea an de selectare a unei culori anuale, Institutul Pantone a luat în considerare provocările cu care s-au confruntat oamenii în ultimii ani, cum ar fi pandemia de COVID-19, dar și modul în care au știut să gestioneze toate aceste probleme.

„Am ales această culoare pentru că am simțit că este o nuanță neconvențională pentru o perioadă neconvențională, ceva care ne-ar putea prezenta o nouă viziune', spune Leatrice Eiseman, director executiv al institutului, pentru TIME. Viva Magenta, notează Esieman, inspiră putere — dar într-un mod asertiv, nu agresiv. „Este o culoare care vibrează cu adevărat de energie și vigoare, care demonstrează un nou semnal de forță, ceea ce este ceva de care avem nevoie cu toții pentru un viitor mai optimist.'

Eiseman, care a descris Viva Magenta drept „un roșu animat, care pulsează de mișcare', subliniază natura ca fiind una dintre principalele inspirații pentru selecția culorilor din acest an, și anume coloranții de coșenilă derivate din insecte, care au fost folosiți încă din secolul al II-lea î.Hr. pentru a impregna nuanțe roșii bogate pe țesături și hârtie. Odată cu influența din ce în ce mai mare a tehnologiei în lumea noastră contemporană, care s-a reflectat puternic în nuanța inspirată de touchscreen a culorii anului trecut, albastrul dinamic, Very Peri, o nuanță ca Viva Magenta, ne amintește de lumea primordială.

Caftanul marocan întâlnește IA ROMÂNEASCĂ

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Moda