Criterii pentru alegerea unui parfum de calitate

Sursa foto:https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/parfumat-sticla-recipient-parfum-1653085/

Un parfum bun are capacitatea aparte de a ne răsfăța simțurile, de a ne transpune într-o lume plină de emoții și nostalgii, și mai ales de a ne induce o stare de spirit mai bună. Cu aroma potrivită simți cum poți să cucerești lumea mai ușor, de aceea nu este de mirare că parfumurile se numără printre accesoriile care ne însoțesc în călătoriile noastre din vremuri imemoriale! 

Pentru a te bucura însă de aroma preferată cât mai mult timp, trebuie să știi cum să faci alegerea unui parfum de calitate. Iată mai jos care sunt criteriile după care să te orientezi.

Persistența parfumului

Calitatea unui parfum bun, original, este determinată în primul rând de persistența acestuia în timp. Un produs calitativ se păstrează până la 12 ore pe piele, uneori chiar mai mult, spre deosebire de unul contrafăcut sau mai slab, care nu rezistă mai mult de 20, maxim 30 de minute. Până și apele de toaletă, la care aromele se evaporă mai repede, sunt făcute să se simtă minim 3-4 ore după aplicare. 

De aceea, un criteriu important pe care să îl ai în vedere atunci când testezi parfumuri persistente pentru femei este cât de mult rezistă acestea pe piele.

Modul în care se așează aromele după aplicare

Spre deosebire de un produs îndoielnic, un parfum de calitate își dezvăluie aromele treptat, fiecare dintre acestea în anumite intervale de timp. 

După cum probabil știi deja, fiecare aromă este în general construită în jurul a trei note principale. Notele de vârf, cele care oferă prima senzație după aplicare, sunt cele mai volatile și se evaporă cel mai repede, chiar în 15-20 de minute. Cele de mijloc reprezintă 'esența' sau inima parfumului, și se simt între două și patru ore. Notele de bază, în schimb, sunt cel care fixează aromele și conferă stabilitatea produsului, iar pe piele rămân chiar și după 10-12 ore de la testare.

Felul în care se așează, în timp, diferitele note care compun un parfum reprezintă un alt criteriu important după care îți poți da seama de calitatea ridicată a acestuia, deoarece fiecare dintre aceste componente trebuie să se simtă distinct în intervalele menționate mai sus. Corpul și căldura acestuia vor potența și vor difuza miresmele în timp așa cum trebuie.

Brandul și modul de ambalare

Cu siguranță ai anumite branduri preferate sau îți alegi aromele în funcție de personalitatea ta, astfel încât să te caracterizeze și să-ți inducă o stare pozitivă atunci când le porți. Ca să alegi un produs calitativ, cumpără-l întotdeauna de la case de parfumuri cunoscute, care colaborează cu parfumieri specializați.

Felul în care arată și este ambalat produsul pe care îl achiziționezi este un alt criteriu pe care să îl ai în vedere. Chiar dacă este vorba de o firmă cu renume, poți avea surpriza să te trezești cu un produs contrafăcut. 

Verifică modul în care arată cutia și în care sunt imprimate culorile, dar și cum arată sticluța în sine. Atât ambalajul, cât și parfumul în sine trebuie să se închidă ermetic, capacul etanș să se potrivească perfect, iar consistența să fie una cât se poate de plăcută. Mai mult, nu trebuie să observi scurgeri uleioase ale produsului în jurul sticlei sau pe cutie. 

Bucură-te, așadar, de un produs de calitate achiziționat de la o firmă cu renume. Parfumul este de multe ori chiar o extensie a personalității, de aceea aroma potrivită te va pune în valoare așa cum îți dorești, și îți va influența în bine starea de spirit. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial