Natalia Berezovskaia Roman, creatoarea de interioare: “O antreprenoare trebuie să aibă curaj și să creadă în ea”

Natalia Berezovskaia Roman

Natalia Berezovskaia Roman este câștigătoarea castingului de copertă pe care Avantaje și Plaza România l-au organizat în noiembrie 2016.

A fost greu să decidem care sunt finalistele dintre cele 50 de participante la transformarea de stil pe care Avantaje și Plaza România au organizat-o în incinta mallului din București. Dar și mai greu a fost să alegem dintre cele șase finaliste protagonista copertei.

Natalia Berezovskaia are 30 de ani, vine din Basarabia, a urmat studii de arhitectură la București, și-a făcut și propria afacere de design de interior,
o familie și o fetiță de un an, pe nume Anastasia.

Cum ai aflat de castingul pentru coperta Avantaje?

Știu că am citit despre casting într-o ediție de acum câțiva ani, mi se părea interesant să apară pe copertă femei care au reușit să facă ceva în viață și care nu sunt neapărat vedete în lumina reflectoarelor. Însă abia anul acesta m-am hotărât să particip, după ce am văzut o postare pe Facebook despre acest casting.

Ce te-a făcut să te înscrii în competiție?

De când am început să lucrez pe cont propriu și să mă confrunt cu bucuriile, succesele, dar și cu greutățile de a fi antreprenor, citesc foarte mult despre reușitele altora în afaceri, mai ales ale femeilor. Prima rubrică pe care o lecturez în revista Avantaje este exact povestea acelei femei care a reușit să ajungă pe copertă și, cu siguranță, are ce să ne povestească.

Așa am ajuns să mă înscriu și eu, cu scopul de a împărtăși ideea că o femeie nu se rezumă doar la frumusețe fizică sau că este doar o mamă și o soție bună, ci este, în primul rând, o personalitate puternică ce reușește să găsească un echilibru între viața profesională și cea personală, care tinde la mai mult și mai bine, deși este la început de drum. Pe scurt – despre o persoană ambițioasă și luptătoare!

Numele tău face clar trimitere către Basarabia. Povestește-ne cum ai ajuns în România.

Provin dintr-o familie „mixtă', în care mama este româncă (satul unde s-a născut este un sat românesc în care țăranii erau refugiați din Transilvania), iar tata este o combinație de rus-ucrainean, posibil chiar polonez, după originea numelui de familie. Eu m-am născut și am copilărit în Republica Moldova, însă am ajuns să fac facultatea aici – presupun că și soarta a vrut acelaşi lucru.

Când eram în ultimul an de liceu, trebuia să iau decizia: ce fac mai departe? Merg la facultate la mine în țară sau îmi încerc norocul în România? Cum ziceam, soarta și-a pus amprenta, pentru că s-a întâmplat în așa fel încât să fiu „omisă' din lista celor care dădeau admiterea la Facultatea de Arte din Chișinău și să intru cu bursă la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu' din București, unde concurența era mult mai mare.

Natalia Berezovskaia Roman si sotul

Natalia Berezovskaia Roman si Octavian Roman

Ești o tânără arhitectă cu un început promițător în carieră. Cum ai ales arhitectura și designul interior?

De mică am fost o fire artistică și dintotdeauna am știut că voi face ceva în această direcție. Am început cu pictura (pereții de acasă au fost permanent acoperiți cu desenele mele) și mi-a plăcut să cos hăinuțe pentru păpuși. Primul pas a fost să merg la o școală de pictură din oraș, apoi am intrat la Colegiul de Industrie Ușoară, unde am studiat designul vestimentar.

Mereu mi-a plăcut moda și, cum locuiam într-un oraș mic, unde nu prea găseai haine interesante, le schițam, apoi le coseam cu vecina mea, croitoreasă. Însă când a trebuit să aleg facultatea, am pus în balanță mai multe aspecte: ca designer vestimentar, ai nevoie de o susținere pe care eu nu o aveam și, cum piața în Moldova era destul de limitată ca deschidere către nou, aveam puține șanse de reușită.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate