Cosmin Cernat: “Una dintre marile probleme ale poporului nostru este aceea de a…”

Cosmin Cernat: “Una dintre marile probleme ale poporului nostru este aceea de a…”

Cosmin Cernat este gazda emisiunii „Invitatul de 12', difuzată în fiecare duminică la prânz, de la ora 12.00, la Radio Impuls. Îl știm parcă, dintotdeauna și totuși… ceva ne scapă.

Ce amintire din copilărie te urmărește și astăzi?
Am foarte multe amintiri din copilărie. Cele mai multe imagini frumoase din acea perioadă o au în centru pe mamaia mea, mama mamei mele, cea care m-a crescut, a avut grijă de mine și care, de fapt, a fost mamă pentru mine.

Ai furat vreodată ceva?
Când eram la Focșani, la bunicii din partea tatălui, bunicul Emil și bunica Lili, aveam acest obicei de a fura. Mă duceam și furam struguri, prune, mere, cireșe, fructele pe care le găseam la vecini. Aveam acest < prost > obicei. Culmea este că, atunci când eram copil, nu mâncam fructe aproape deloc, doar struguri.

Ce înseamnă pentru tine ACASĂ?
Acasă pentru mine este locul unde sunt persoanele pe care le iubesc; soția și copiii mei. Sunt unul dintre puținii oameni care nu se leagă de locuri, am și locuri preferate, dar nu mă leg de imobile, case, terenuri. Acasă este locul unde sunt Mădălina, soția mea, și cei trei copii: Maya, Ayana și Matei.

Dacă ai da timpul înapoi ce-ai schimba din viața ta?
N-aș schimba nimic, sincer, cred că toate lucrurile se întâmplă cu un sens, au un rost. Dacă aș avea această posibilitate, aș dori ca atunci când aveam trei ani să fi putut lua o rachetă în mâna și să mă duc pe terenul de tenis, cu tatăl sau cu mama mea. Acesta ar fi un lucru pe care mi-aș dori să-l pot schimba.

Ce carte ai pe noptieră?
Acum pe noptieră am o capodoperă, poate fi numită album sau lucrare științifică, este o carte despre orhidee; Genuri și specii de orhidee din flora spontană a României', semnată de Nora de Angelli, împreună cu tatăl ei. Ei au făcut și fotografiile și am stat și m-am uitat multă vreme numai la fotografii. Este, într-adevăr, o carte foarte frumoasă.

Ce-i lipsește fotbalului românesc?
Sincer, nu este un subiect despre care vreau să vorbesc. Este o discuție foarte lungă și nu aș analiza ce înseamnă în momentul de față fotbalul românesc… Nu sunt comentator de fotbal, am comentat competiții de atletism, baschet, handbal și sporturi de iarnă.

Ce n-ai făcut până acum și regreți că n-ai făcut?
Mi-ar plăcea, și cred că o să fac asta, să sar cu parașuta. Mi se pare un lucru extraordinar și îmi doresc mult să fac chestia asta. Până la urmă o voi face.

Care e cea mai mare problemă a românilor?
Încep prin a spune că sunt român și mă mândresc cu asta, deși avem ca popor o capacitate uluitoare de a ne face unii pe alții în toate felurile. N-am mai întâlnit un popor care să se < ocărască > atât de mult cum o facem noi înșine. Una dintre marile probleme ale poporului nostru este aceea de a da vina pe altcineva, de a pasa vină, de a arăta cu degetul, în loc să facem fiecare ce putem pentru un vecin, soție, copii, mătușă.

Ce vrei să-ți aducă 2021 în afară de sănătate?
Pentru mine îmi doresc foarte puține lucruri. Îmi doresc să fie bine persoanele pe care le iubesc, cei din jurul meu și nu numai ei. Avem nevoie cu toții de liniște, încredere, speranță.

Foto: Kanal D

Citeste și:

Prințul William și Kate nu au respectat regulile impuse de pandemie

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete