Cornelia Tihon ne-a fermecat la Gala premiilor «Femeia Anului 2010»

Cornelia Tihon ne-a fermecat la Gala premiilor «Femeia Anului 2010»

Cornelia Tihon, Femeia Anului 2010

Trebuie s-o vezi pe scena pe Cornelia Tihon. S-o asculti cum canta, fireste, dar sa te si bucuri de prezenta ei carismatica. Frumoasa, calda, inteligenta, harazita cu sensibilitate dar si cu simtul umorului specific partii de tara din care vine, Basarabia, Cornelia te incanta din clipa in care paseste pe scena.

Mi-a fost greu sa aleg doar cateva dintre fotografiile de la Gala Premiilor «Femeia Anului 2010». Am vrut sa vedeti in ele cat mai multe dintre instrumentele la care ne-a cantat, dar si atitudinea ei in timpul interpretarii. Repertoriul a fost in cea mai mare masura unul folcloric, in acord cu specificul instrumentelor. Am avut parte de o surpriza placuta : readucerea in atentia publicului a unei minunate piese de Grigoras Dinicu, „Caruta postei”, o piesa cu iz de secole trecute. Piesa aleasa pentru final a fost incununarea recitalului: „Ciocarlia”.

Cornelia Tihon, Femeia Anului 2010

Fluiere gemene

Cornelia Tihon, Femeia Anului 2010

Ocarina mare

Cornelia Tihon, Femeia Anului 2010

Ocarina mica

Cornelia Tihon este din Basarabia, care 22 ani si canta la 22 de instrumente aerofone – ocarina, tilinca, fluier, fluiere gemene, pai, tiuga, cimpoi, caval moldovenesc si oltenesc, bucium, dramba, nai, iorgafon, acesta din urma fiind un instrument la care doar 3 persoane stiu sa cante: creatorul instrumentului, Liubomitr Iorga, Bill Clinton si, bineinteles, Cornelia Tihon.

Cornelia Tihon, Femeia Anului 2010

Cimpoi

Iorgafon

Cauca

Absolventa a Conservatorului din Bucuresti, pe care l-a absolvit cu nota 10, dar si cu mari sacrificii, tanara artista isi imbogateste in fiecare an colectia de instrumente, dar si de premii la festivaluri nationale si internationale. Pentru Gala Premiilor Femeia Anului, ea a acceptat sa sustina pro-bono momentul artistic al acestei seri. Ii multumim pentru acest gest, percum si Danei Cristescu, de la Fundatia PromArt, care ne-a semnalat talentul special al Corneliei Tihon.

In aceast recital,ea a fost acompaniata la pian de colegul ei, Daniel Badoi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete