Cordon Bleu

Homepage  / C

Conform uneia dintre legendele create in jurul acestei denumiri, aceasta a luat nastere odata cu aparitia Ordinului Cavalerilor Sfantului Duh, iar cavalerii de aici purtau la gat, agatata de o panglica albastra, Crucea Sfantului Duh.

Banchetele organizate de ei purtau denumirea de “panglica bleu” si, desi nu s-au mai tinut dupa izbucnirea Revolutiei Franceze, titulatura a continuat sa fie atribuita excelentei culinare.

Denumirea a fost intrebuintata, apoi, si unui fel de mancare, pe cat de simplu de realizat, pe atat de delicios. Ai nevoie de o felie subtire de carne, de pui sau vitel, peste care adaugi cascaval si cateva felii subtiri de sunca sau prosciutto. Carnea se ruleaza, se prinde cu scobitori si, fie se trece prin pesmet si se pune la prajit in tigaie, fie se asaza in tavi si se baga la cuptor.

Uite cum faci cordon bleu de pui la cuptor!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din C