Copiii parasiti la Spitalul Sf Maria striga dupa ajutor!

Vezi pozele

Ingrijiti de personal redus, hraniti cu biberoane proptite de pampersi facuti sul, opariti si mai ales nestimulati pentru a avea o dezvoltare normala, bebelusii au trezit revolta romanilor din tara, dar si din strainatate!

Printre cei la care a ajuns strigatul lor de disperare a fost si Asociatia ADOR COPIII – Comunitatea familiilor adoptive, care a preluat cazul lor imediat.

Din pacate, desi legea prevede ca in termen de 60 de zile, sa le fie instituita copiilor o masura de protectie de catre Directia pentru Protectia Copilului, aceasta procedura nu a fost urmata.

In consecinta, Asociatia ADOR COPIII a trimis mai multe memorii catre autoritati (Guvern, Ministere, D.G.A.S.P.C. Spital, etc) pentru a rezolva situatia copiilor, din punct de vedere juridic. In prezent, in urma memoriilor trimise de asociatie la Ministerul sanatatii si Inspectia sociala, se efectueaza controale pentru a verifica de ce acestor copii nu le-a fost instituita o masura de protectie sociala, pentru a putea intra intr-o familie si a avea o dezvoltare armonioasa.

In urma unui protocol de colaborare semnat intre asociatie si Spitalul Sf. Maria, oamenii cu suflet mare de la Centrul de Voluntariat din Iasi participa la ingrijirea zilnica a copiilor, la hranirea acestora si la crearea unor conditii decente de existenta pentru micuti.

Prin contributia donatorilor, asociatia a montat un TV si un cd-plaier pentru a pune desene animate si cantece micutilor, a comandat paturi si saltele noi in locul celor foarte vechi si uzate.

Cea mai mare bucurie a celor implicati in acest proiect este ca in urma memoriilor, in urma cu doua luni, autoritatile au luat masuri si peste 15 copiii din spital sunt deja intr-o familie de plasament, in centre de plasament sau in asistenta maternala. Alti doi copii au primit, in prezent, masura de plasament.

Un numar impresionant de oameni din tara si strainatate s-a alaturat eforturilor asociatiei de a salva acesti micuti din nepasarea sistemului si au inceput sa trimita lucruri necesare lor: pampersi, sapun, servetele umede, creme de bebelusi, hainute, paturici, etc. Daca vreti sa va alaturati lor, trimiteti solicitarea pe aceasta adresa de email iasi@adorcopiii.com

Lucrurile si ajutoarele trimise de oameni sunt depozitate intr-un spatiu gestionat de asociatie, apoi sunt transportate la spital.

Din cei 57 de copii parasiti, au mai ramas 40 de copii la sectia de recuperare a Spitalului Clinic de urgenta Sf Maria care asteapta o masura de protectie. Este bine de stiut faptul ca in toate spitalele din tara, exista o sectie de recuperare unde sunt tinuti sugarii abandonati.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate