Copiii parasiti la Spitalul Sf Maria striga dupa ajutor!

Vezi pozele

Ingrijiti de personal redus, hraniti cu biberoane proptite de pampersi facuti sul, opariti si mai ales nestimulati pentru a avea o dezvoltare normala, bebelusii au trezit revolta romanilor din tara, dar si din strainatate!

Printre cei la care a ajuns strigatul lor de disperare a fost si Asociatia ADOR COPIII – Comunitatea familiilor adoptive, care a preluat cazul lor imediat.

Din pacate, desi legea prevede ca in termen de 60 de zile, sa le fie instituita copiilor o masura de protectie de catre Directia pentru Protectia Copilului, aceasta procedura nu a fost urmata.

In consecinta, Asociatia ADOR COPIII a trimis mai multe memorii catre autoritati (Guvern, Ministere, D.G.A.S.P.C. Spital, etc) pentru a rezolva situatia copiilor, din punct de vedere juridic. In prezent, in urma memoriilor trimise de asociatie la Ministerul sanatatii si Inspectia sociala, se efectueaza controale pentru a verifica de ce acestor copii nu le-a fost instituita o masura de protectie sociala, pentru a putea intra intr-o familie si a avea o dezvoltare armonioasa.

In urma unui protocol de colaborare semnat intre asociatie si Spitalul Sf. Maria, oamenii cu suflet mare de la Centrul de Voluntariat din Iasi participa la ingrijirea zilnica a copiilor, la hranirea acestora si la crearea unor conditii decente de existenta pentru micuti.

Prin contributia donatorilor, asociatia a montat un TV si un cd-plaier pentru a pune desene animate si cantece micutilor, a comandat paturi si saltele noi in locul celor foarte vechi si uzate.

Cea mai mare bucurie a celor implicati in acest proiect este ca in urma memoriilor, in urma cu doua luni, autoritatile au luat masuri si peste 15 copiii din spital sunt deja intr-o familie de plasament, in centre de plasament sau in asistenta maternala. Alti doi copii au primit, in prezent, masura de plasament.

Un numar impresionant de oameni din tara si strainatate s-a alaturat eforturilor asociatiei de a salva acesti micuti din nepasarea sistemului si au inceput sa trimita lucruri necesare lor: pampersi, sapun, servetele umede, creme de bebelusi, hainute, paturici, etc. Daca vreti sa va alaturati lor, trimiteti solicitarea pe aceasta adresa de email iasi@adorcopiii.com

Lucrurile si ajutoarele trimise de oameni sunt depozitate intr-un spatiu gestionat de asociatie, apoi sunt transportate la spital.

Din cei 57 de copii parasiti, au mai ramas 40 de copii la sectia de recuperare a Spitalului Clinic de urgenta Sf Maria care asteapta o masura de protectie. Este bine de stiut faptul ca in toate spitalele din tara, exista o sectie de recuperare unde sunt tinuti sugarii abandonati.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate