Copiii Danei Nălbaru nu merg la școală. Fiul ei de 7 ani se pregătește pentru admiterea la facultate

Copiii Danei Nălbaru nu merg la școală și învață de acasă. Artista spune că nu i-a obligat niciodată să meargă la școală, iar fiul ei este un copil supradotat.

Invitată la podcastul lui Mihai Morar, Dana Nălbaru a spus că niciodată nu și-a pus copiii să facă lucruri care nu le plac. De asemenea, ea nu îi pune să îi urmeze religia, ci îi lasă să aleagă după cum simt ei.

„Nu, nu-i oblig pe copiii mei să facă nimic. Copiii mei nu au fost obligați nici să meargă la școală. Ei învață liber. Nu oblig pe nimeni să creadă ce cred eu sau să facă ce fac eu. Sper că doar prin faptele mele sau prin cuvintele mele, copiii mei sau prietenii mei vor schimba ceva în viața lor ca să fie la fel de liniștiți. Mi-aș dori ca toată lumea să înțeleagă ce am înțeles eu.

Copiii mei, cel puțin băiețelul meu, se roagă alături de mine în fiecare seară. A fost decizia lui. Niciodată nu i-am spus să facă ceva. A văzut la mine și a venit lângă mine. Se roagă în gând așa cum știe el și îmi pune întrebări când vrea să știe ceva.'

Kadri a învățat chimia la doar 5 ani, iar la un moment dat și-a dorit să facă meditații și la fizică. „Băiețelul meu este foarte tare. Are 7 ani și jumătate. I-am căutat profesor de fizică-chimie și i-am găsit, însă nu au rezonat. Băiețelul meu este deosebit. Sunt fericită că mi l-a dat Dumnezeu și învăț mereu lucruri de la el. Toți copiii mei sunt diferiți, Sofia, Roxana, Kadri. Fiecare are ceva special, dar Kadri, fiind atât de inteligent, este o provocare. Mereu vrea să învețe ceva nou și atunci ne provoacă și pe mine, și pe Dragoș. Știe fizică, chimie. E un copil tare de tot.'

„Kadri acum învață pentru examenul de bacalaureat, un test care îți asigură intrarea la anumite facultăți'

Băiatul vedetei nu a fost niciodată la școală, ci a învățat totul acasă. Kadri asimilează foarte repede informațiile și are o inteligență peste medie.

„Sofia are aproape 6 ani de când învață acasă și Roxana, 2 ani. Kadri nu a fost niciodată la școală. El nu are nevoie. Nici nu știu unde să-l duc, de fapt. El acum învață pentru examenul de bacalaureat, un test care îți asigură intrarea la anumite facultăți. Eu cunosc un băiat în vârstă de 14 ani care a fost admis la Stanford, Harvard, dar nu ăsta e scopul. O facem mai mult de fun, că îi place foarte mult. Are sute de cărți citite. Pentru noi e ceva normal. E un copil vesel, care se joacă, însă mintea lui asimilează foarte repede. Înțelege niște lucruri de o finețe extraordinară. Mă blochează cu întrebările care țin de știință sau matematică. E haios să ai așa un copil. Se distrează foarte bine. Nu trebuie să îi repeți de două ori. Avea 5 ani când a început studieze chimie. Își alege singur cărțile, iar eu de multe ori nici nu știu ce citește.'

Dana-Nalbaru-si-KadriSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 8

„Fiecare om e liber să își crească copilul după propriile reguli'

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur își cresc cei trei copii așa cum consideră ei. Fiica cea mare a cuplului nu este deloc încântată să meargă în mall, așa cum fac alte adolescente la vârsta ei, ci preferă să meargă la teatru.

„Fiecare om e liber să își crească copilul după propriile reguli. Eu și soțul meu așa am văzut viața pentru copiii noștri. Ei sunt fericiți și nu sunt niște copii răi. Sunt copii empatici, care văd viața într-un mod foarte frumos și lumea, oamenii. Pe mine m-a interesat ca ei să învețe o conduită sănătoasă de viață. (…) Au prieteni. Sofia se duce la teatru, ei nu îi place să se ducă în mall. Când se duce la mall e un chin pentru ea. E o domnișoară foarte drăguță, dar se îmbracă cu haine mai largi, pentru că e sportivă. Vrea să călătorească, să cunoască alte culturi. Lucrurile pe care le face nu sunt niște lucruri greșite sau rele, pur și simplu sunt niște lucruri diferite.'

Iată ce poți citi în ediția de print a revistei Avantaje, aprilie 2023:

  • DOSARUL SECIAL al lunii este dedicat bărbaților, cuceritorii moderni: Daniel Pavel (Survivor), Denis Roabeș (The Motans), Maurice Munteanu (fashion editor). Uneori seducători, uneori fermecători, inteligenți, sexy sau doar talentați și atrăgători, alteori histrionici și interesant-romantici sau arbitrar-irezistibili, intimidanți sau siguri pe ei, sunt, deseori în secret și fără a fi supermen, învingători perfecți într-o lume bulversată de valori și nonvalori.
  • Vrei să reduci din kilograme fără să urmezi o dietă drastică și, evident, nesănătoasă? Poți să reintri în formă fără prea mult chin. Iată 25 de tips&trick-uri prin care poți slăbi rapid.
  • Vechile mănăstiri sunt locurile sacre din România care te cuceresc indiferent de câte ori ai merge acolo. Un spațiu parcă fără timp, cu peisaje incredibile, oameni cu sufletul cât roata carului și tradiții păstrate de veacuri.
  • De ce înșală o femeie? Ce motive au femeile atunci când decid să-ți înșele partenerul?
  • Să aflăm mai multe despre boala de reflux gastroesofagian
  • De mai mult de 2000 de ani încoace multe obiecte au fost asociate cu persoana și povestea Mântuitorului din Nazaret. În ediția de aprilie veți citi un amplu reportaj despre locațiile unde se află astăzi relicvele sfinte.
  • Răsfoiește revista aici: https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete