Concediu medieval: Sibiu, Medias, Sighisoara


Piata Mare din Sibiu

Una dintre alegeri se poate numi oricind Sibiu. Oras aflat la poalele Muntilor Fagaras, expirand un puternic aer medieval si mustind de civilizatia parca specifica neamului sasilor, fondatorii urbei, Sibiul reprezinta una dintre cele mai importante atractii turistice ale Romaniei.

Portul cavalerilor medievali din Sibiu

Atestat istoric prima oara in anul 1191, orasul de pe malul raului Cibin era cunoscut inca de pe vremea romanilor, sub numele Cibinium. Mai apoi a devenit un important centru comercial pe timpul ocupatiei maghiare, fiind populat indeosebi cu negustori de origine germana, adusi anume pentru a ajuta la dezvoltarea comertului in zona.

Atunci, Sibiul si-a capatat si denumirea cu rezonanta teutona Hermannstadt, in traducere “Orasul lui Hermann”. Urme ale istoriei bogate a vechii cetati pot fi gasite si astazi la Muzeul Bruckenthal, situat in Piata Mare, din centrul vechi.

Un sejur in Sibiu merita toti banii. Cazare mai mult decat decenta, atat ca pret cat si ca servicii, drumuri rezonabile, destinatii turistice extraordinare. Orasul e superb din oricare parte l-ai vedea si in orice anotimp ai lua contact cu el.

Dar primavara e absolutul, te lasa fara cuvinte. Cand intri in centrul vechi ai impresia ca devii o figurina intr-o miniatura a unei citadele respectabile din Europa vestica.

Te simti in afara granitelor unei tari care nu tine la valori, desi te afli in chiar inima ei. Totul e perfect in Sibiu, parca ai juca intr-un film in care fiecare are rolul lui bine stabilit.

In weekend vin actorii amatori, turistii, dar incepand de luni, inca de la matineu, profesionistii isi reiau locul pe scena si te fac sa te uiti cu speranta catre viitorul unei Romanii mai bune, avand in vedere felul cum se comporta sibienii din punct de vedere social si la felul cum inteleg sa respecte si sa sfinteasca locul in care traiesc.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Vacanta