Cod galben de vânt puternic. Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor?

Cod galben de vânt puternic

Începutul de săptămână aduce schimbări ale vremii în mai multe zone ale țării. Dacă până acum ne-am bucurat de temperaturi mult peste valorile normale ale acestei perioade, temperatura din termometre va mai scădea, iar în anumite județe vântul va sufla cu putere.

Cod galben de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață mai multe avertizări cod galben de vânt puternic. Mai exact, în județele Caraş-Severin și Sibiu, vântul va sufla cu putere, depășind 55-60 km/h, dar putând să atingă viteze de până la 70-90 km/h.

În județul Caraș-Severin, principalele zone afectate sunt Moldova Nouă, Oravița, Bozovici, Pojejena, Berzasca, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Forotic, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici, potrivit meteoromania.ro. Avertizarea meteorologică de vânt puternic a intrat în vigoare în această dimineață, la ora 9 și se menține până la ora 15.

În județul Sibiu, zonele aflate sub cod galben de vânt puternic sunt Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Turnu Roșu, Sadu, Boița. În zona de munte, la peste 1800 de m, vântul va atinge viteze între 70 și 90 km/h. Codul galben de vânt este valabil până la ora 12.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Mihai Stănescu a murit. Celebrul caricaturist avea 78 de ani

Vești bune pentru bugetari. Guvernul a decis ca ziua de 30 aprilie să fie liberă

Bucurie mare pentru fanii lui Sean Paul! Artistul va concerta la Bucureşti, în această primăvară

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri