Cum coafezi părul fin

Dacă ai părul fin, sunt sigură că primul impuls ar fi să spui că nu prea poți realiza nici o coafură. Specialiștii în hairstyling îți oferă câteva soluții salvatoare.

Foloseste ondulatorul pentru a coafa părul fin

Este adevărat că părul fin poate da multe bătăi de cap atunci când vine vorba despre coafatul pentru o ocazie specială – din cauza faptului că este foarte moale și nici nu are volumul dorit, nu prea poate fi modelat după bunul plac, însă, cu recomandările potrivite și cu puțin exercițiu, vei vedea că nu este chiar o misiune imposibilă.

Bucle pentru părul fin

Haistylistul Alina Rau recomandă ca primă soluție pentru coafarea părului fin buclele, care asigură și mai mult volum părului. Ai la îndemână mai multe variante de creare a acestora:
– ondulatorul conic, pentru realizarea buclelor cu volum inegal;
– biguidurile calde, care prelungesc rezistența buclelor;
– dacă părul are tendințe de ondulare, cel mai bine este să folosești un uscător cu difuzor și, când părul este uscat în proporție de 85%, să aplici un produs de styling care să accentueze buclele și să ofere o fixare mai bune. Apoi folosește din nou uscătorul, până când părul este uscat în întregime.
– și periile rotative pot fi o soluție atunci când îți dorești mai mult volum, important este să insiști cu uscarea la rădăcina părului.

A doua variantă, bretonul

Apelează la 'ochiul format' al unui hairstylist pentru a te sfătui în privința celor mai potrivite forme și lungime de breton. În cazul unui păr fin, bretonul poate crea impresia de mai mult volum, mai ales atunci când este asimetric.

A treia soluție, părul șuvițat

O modalitate simplă prin care poți crea impresia de mai mult volum este vopsirea părului. Alternanța șuvițelor de diferite nuanțe este extrem de eficientă, mai ales atunci când părul este și coafat cu o perie pentru volum. Nu ezita să apelezi la această soluție, cu atât mai mult cu cât vopseaua în sine înăsprește firul de păr, făcându-l mai ușor de coafat.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete