Clujul – dragoste la prima vedere

In fiecare vara, zona Clujului cunoaste un aflux important de turisti, veniti sa ii descopere peisajele pitoresti, impresionantele urme ale trecutului si monumentele de arhitectura.
Cluj-Napoca este nu numai resedinta judetului, ci si unul dintre principalele centre culturale ale Romaniei. Intins pe terasele Somesului Mic, orasul dezvaluie turistilor un trecut glorios (pastrat in vechile cladiri si strazi), dar si un prezent pe masura.

In centrul orasului, privirile sunt atrase de un impunator monument de arhitectura gotica: Biserica Sf. Mihail, cu turla inalta de 80 m. Constructia bisericii a inceput in 1350 si a durat aproape doua secole.In interior, te impresioneaza picturile, vitraliile viu colorate, sculpturile de pe stalpii arcadelor. Nu departe se afla Piata Avram Iancu, unde, printre ronduri de flori si fantani arteziene, troneaza, pe un soclu imens, statuia lui Avram Iancu. Piata este inconjurata de cladiri foarte vechi, iar pe una dintre laturi se afla Teatrul National si Opera. In spatele Operei, se afla Bastionul croitorilor, singura parte a vechii cetati care s-a pastrat integral.

Palatul Banffy, ridicat in in stil baroc tarziu, adaposteste acum Muzeul National de Arta. Vei putea admira aici lucrari de arta romaneasca si universala, mobila stil, arme orientale.

In imagine: Interiorul Bisericii Sf. Mihail

Gradina Botanica este una dintre cele mai renumite din sud-estul Europei si un punct de atractie al orasului. A fost infiintata in 1872 si include aproximativ 11.000 specii de plante de pe toate continentele, inclusiv o colectie de cactusi si o gradina japoneza. Plantele exotice sunt gazduite in sere care acopera o suprafata de 2.000 de metri patrati.

In imagine: Piata Avram Iancu

Parcul etnografic Romulus Vuia este amenajat in aer liber pe o suprafata de 15 hectare (Str. Horia, nr. 1). Adaposteste peste 100 de gospodarii taranesti, monumente de arhitectura populara si ateliere mestesugaresti. Inainte de a parasi orasul, urca treptele pana in Dealul Cetatuia, de unde poti admira panorama orasului.

La 4 km de Cluj-Napoca se afla Fanetele Clujului, o rezervatie botanica specifica stepelor Asiei. Pe soseaua europeana care leaga orasul Huedin de Cluj si Turda se afla numeroase sate de unde poti cumpara diverse obiecte de lemn sau panzeturi. In satele din jurul Clujului, aceleasi produse sunt cu pana la 75% mai ieftine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta