(P) Cleopatra, tenul si laptele

Legenda spune că frumoasa regină a Egiptului, Cleopatra, se îmbăia în lapte și miere pentru a-și păstra pielea catifelată și strălucitoare. Studiile au demonstrat mai târziu că proprietățile laptelui sunt benefice pentru organismul uman și implicit pentru ten, ceea ce confirmă intuiția foarte bună a reginei.

Așadar, ce face laptele, mai exact, pentru ten? Pe scurt, datorită acidului lactic din compoziție, laptele exfoliază și îndepărtează celulele de piele moartă. Mai mult de atât, acidul lactic conține vitaminele A și D, care hrănesc tenul, iar pentru pielea uscată și descuamată, laptele reprezintă o soluție foarte potrivită, datorită nutrienților activi conținuți.

Desigur, beneficiile laptelui nu se rezumă doar la efectele miraculoase asupra tenului – a se observa și faptul că anumite companii de cosmetice chiar și-au denumit produsele pentru piele lapte de corp datorită acestor proprietățiaportul principal adus de către lapte organismului uman este, cu siguranță, legat de sănătate.

În compoziția laptelui intră suficienți nutrienți esențiali pentru sănătatea noastră. Toți acești nutrienți pot fi administrați și din alte surse, cum ar fi legumele și fructele, însă laptele îi conține pe toți, la pachet.  Calciul ajută creșterea oaselor, le menține densitatea în parametrii normali și susține sănătatea dinților. Proteinele reprezintă o importantă sursă de energie, iar laptele conține doza potrivită de aminoacizi (proteine) pentru buna funcționare a organismului uman. Potasiu, fosfor, vitamina D, A, B12 intră, de asemenea, în compoziția laptelui.

Sursa laptelui este, de asemenea, foarte importantă. De aceea este esențial să optăm pentru lactate sigure, de calitate, proaspete. Laptele care poate îndeplini cu ușurință toate cerințele este cel produs în România, în primul rând, pentru că nu necesită timp îndelungat de depozitare și transport. Simultan, cel mai mare procesator cu capital integral românesc, a lansat pe piața din România laptele SIM – Puternic românesc, lapte care respectă orice standarde impuse de normele Uniunii Europene. Îl puteți găsi în rețelele Kaufland, Selgros, Cora, Profi și Supeco.  Perntru mai multe informații despre lactate SIM, accesați www.lactatesim.ro

 

Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial