Clasamentul celor mai bune coniacuri din lume

Cunoscut încă din secolul al XIII-lea, coniacul este una dintre cele mai vechi băuturi spirtoase din lume

Coniacul este cel mai vechi distilatul de vin produs în lume, cunoscut încă din secolul al XIII-lea. Dar care sunt cele mai bune coniacuri din lume? Pentru a înțelege cum să alegeți un coniac bun, trebuie să analizați diferitele produse disponibile pe piață și să aveți un minimum de cunoștințe pe această temă. 

Coniacul  este adesea considerată cea mai sofisticată băutură dintre toate, o „meditație' după cină, ideal de consumat alături de un trabuc

În ciuda reputației sale de băutură fină și elitistă, coniacul este de fapt un distilat la îndemâna tuturor, atât din punctul de vedere al prețului, cât și al gustului, deoarece pe lângă faptul că este excelent pentru a fi savurat sec, se pretează pentru a fi folosit la prepararea cocktailurilor la fel ca whisky-ul sau alte băuturi spirtoase mai puțin „nobile' precum ginul, romul și vodca. Din acest motiv, o sticlă de coniac nu ar trebui să lipsească niciodată din barul fiecărui pasionat de cocktailuri și reprezintă, de asemenea, un cadou excelent de oferit cunoscătorilor băuturilor spirtoase.

Iată clasamentul celor mai bune coniacuri din lume:

Regiune: Cognac, Franța | Concentrație alcoolică: 40% | Note de degustare:  portocale confiate, condimente piperate, ciocolată neagră

Creat în 1870 de Maurice Hennessy, acest coniac este cel mai popular XO din lume sau coniac foarte vechi. Hennessy XO este un amestec de aproximativ 100 de eaux-de-vie diferite, realizate din struguri Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies și Fin Bois. Fiecare sticlă are un amestec unic de struguri și este maturată până la 30 de ani în butoaie de stejar franțuzesc. 

Notele de portocală confiată, cireșe și ciocolată neagră se amestecă cu vanilia și condimentul piperat al butoaielor, care sunt prezente în finish-ul lung și inedit. Deși Hennessy sugerează să încercați coniacul cu puțină gheață, este, de asemenea, minunat combinat cu doar câteva picături de apă pentru a scoate la iveală aromele. 

  • Coniac Camus Extra Elegance

Regiune: Cognac, Franța | Concentrație alcoolică: 40% | Note de degustare:  arome florale, smochine, nuci, coajă de fructe, ciocolată

Poate că cea mai mare zonă viticolă pentru cultivarea strugurilor care sunt distilați pentru a obține coniac franțuzesc este Borderies, o zonă a regiunii Cognac. „Camus s-a specializat întotdeauna în Borderies“, spune Flavien Desoblin, proprietarul The Brandy Library din New York. 

Arome remarcante, florale vă întâmpină în acest coniac, dar gustul este mult mai fructat, catifelat și intens. Notele de smochin și nuci le echilibrează pe cele de coajă de fructe. 

  • Coniac Martell Cordon Bleu

Regiune: Cognac, Franța | Concentrație alcoolică: 40% | Note de degustare: măr copt, vanilie, stejar

Ce coniac ar putea fi un substitut mai bun pentru whisky îmbătrânit timp îndelungat decât un coniac îmbătrânit în butoaie de whisky? În 1783, Martell a fost primul producător din Cognac care a livrat coniac în Statele Unite. Acum, acest producător devine și mai apropiat de SUA, îmbătrânindu-și sortimentul Martell VSOP în butoaie bourbon din Kentucky. Rezultatul este o băutură spirtoasă de culoare închisă, cu un corp neted, cu aroma caracteristică a fructelor, acoperită de note dulci de whisky, precum și de note de vanilie. 

  • Coniac Courvoisier VSOP

Regiune: Cognac, Franța | Concentrație alcoolică: 40% | Note de degustare: migdale prăjite, iasomie, caramel

Courvoisier VSOP a fost considerat unul dintre cele mai bune coniacuri VSOP din lume și este ușor de văzut de ce. Este o sticlă inedită datorită maestrului distilator al mărcii, care utilizează o selecție excelentă de eaux-de-vie frumos maturate, toate cu vârste cuprinse între 11 și 25 de ani. Fiecare sticlă combină eaux-de-vie de lungă durată pentru grație și aromă cu o notă de Borderies, pentru a adăuga profunzime suplimentară. Rezultatul: un coniac incredibil de complex, neted și delicios și perfect pentru ocazii speciale. 

  • Metaxa 12 stele

Regiune: Kozani, Grecia | Concentrație alcoolică: 40% | Note de degustare: caramel, ciocolată, coajă de portocală

Printre coniacurile care i-au convins cel mai mult pe consumatori există cel al mărcii grecești Metaxa, care produce coniac încă din 1888. Metaxa 12 stele are o culoare chihlimbarie, cu note marcate de coajă de portocală, cafea, ciocolată și stejar prăjit.  Poate fi savurat simplu, sec sau chiar amestecat cu alte ingrediente pentru a crea cocktailuri clasice pe bază de coniac.

Pachetul include o cutie albastră foarte elegantă și potrivită ca idee de cadou pentru un iubitor de băuturi spirtoase. Costul nu este printre cele mai mari din lista noastră, un factor important pentru care consumatorii care au avut ocazia să-l guste. Este un produs demn de remarcat și care nu ar trebui să lipsească niciodată din colecția unui adevărat entuziast al coniacului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial