Cizmele îmblănite sau cele cu lână – pe care să le alegi ca să nu suferi de frig la picioare

Atunci când temperatura scade și nu vrei să ieși de sub plapumă, este timpul să te gândești la încălțămintea potrivită, cum ar fi cizmele îmblănite. La ce ar trebui să acordați atenție atunci când le alegeți? Mai întâi de toate, la metoda de căptușire a cizmelor.

Adesea, cauza răcelilor, atât de frecvente toamna și iarna, este frigul la picioare sau picioarele prea reci și umede. Pentru a evita acest lucru, alegeți cizmele nu numai pentru aspectul lor, ci și pentru tipul de umplutură.

Cizme căptușite pentru femei: blană sau lână?

Când căutați cizme căptușite, nu vă lăsați păcălite de aparențe. Verificați dacă căptușeala nu este doar un element estetic. Unele încălțări doar sunt decorate cu blană sau cu un fragment de blană etalat pe partea superioară. Acest tip de încălțăminte, deși frumos, nu își va face treaba toamna sau iarna, ci mai degrabă va fi potrivit pentru primăvară.

Cizme căptușite cu lână

Căptușeala naturală are mai multe avantaje; ea garantează picioarelor o temperatură optimă și previne hipotermia. Spre deosebire de materialele sintetice, nu împiedică transpirația pielii, nu provoacă transpirație excesivă și, cel mai important, neutralizează mirosurile neplăcute. Căptușeala din lână de oaie are proprietăți antibacteriene și antifungice. În plus, este moale și plăcută pentru picioare.

Cizmele cu căptușeală din lână sunt o garanție a confortului termic. Așadar, nu va trebui să vă puneți o pereche de șosete în plus pentru a vă ține cald la picioare. Lâna, ca orice altă fibră, are și ea defecte. În primul rând, se fetruiește; în al doilea rând, nu este foarte ieftină.

Cizmele cu căptușeală din piele de oaie vă vor proteja și de ger. Lâna obținută de la oile australiene, merinos, are excelente capacități de termoreglare. Această fibră este folosită la fabricarea faimoaselor cizme UGG.

Cizme căptușite cu blană

 Deși atractive, mai ales dacă blana apare pe deasupra părții superioare, acestea nu au capacitate de izolare termică atât de bună ca cele din lână. Blana, adesea sintetică, nu garantează o respirabilitate adecvată și favorizează transpirația. Așadar, dacă țineți la acest model, optați pentru unul cu păr natural, ale cărui proprietăți vă vor asigura confort, iar cizmele de damă îmblănite sunt încălțări foarte feminine. Pe Kalapod.net aveți expuse nenumărate modele dintre care să vi-l alegeți pe cel preferat.

Talpa este importantă

Căldura ar trebui să fie asigurată nu numai de căptușeală, ci și de talpă. Nu uitați că aceasta trebuie să fie suficient de groasă (cel puțin 1,5 cm) pentru a separa piciorul de suprafață. Talpa încălțămintei de damă căptușite trebuie să fie stabilă, adică plată, de preferință cu caneluri, pentru a preveni alunecarea. În ceea ce privește materialul din care este confecționată, se recomandă cauciucul pentru proprietățile lui de aderență și de absorbție a șocurilor.

În concluzie, dacă doriți să vă feriți de frig, alegeți cizmele căptușite cu lână, iar dacă vă interesează eleganța, optați pentru modelul cu blană. Acestea din urmă pot fi purtate chiar și în zilele mai blânde ale sezonului rece.

Sursă foto: Pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial