Ciprian Marica: ”Fotbalul uneşte oamenii”

Ciprian Marica: ”Fotbalul uneşte oamenii”

maricaTalent, performanţă, dar şi un comportament fără cusur, pe teren şi în afara lui! Atacantul echipei spaniole Getafe CF a înfiinţat o fundaţie care-i poartă numele.

 Dacă nu erai sportiv…?

Ce-mi plac întrebările care încep cu „dacă! Glumesc! E greu de spus, pentru că fotbal fac de când mă ştiu, aşa că dacă n-ar fi existat, poate că trebuia inventat!

✴ Pentru a atinge performanţa în sport

E vorba de meseria ta, până la urmă, e nevoie de caracter ca în orice alt domeniu, pentru a face performanţă. Nu zic că modelele nu sunt de urmat, dar cred că nu există un tipar, fiecare fotbalist e alt fotbalist, cum zicea un mare ziarist de la noi…

✴ Fotbalul, sportul rege…

Pentru că uneşte oamenii, asta ţi-o spune cineva care a jucat şi la Doneţk, şi la Rio de Janeiro. Când evoluează naţionala unei ţări, parcă palpită un singur suflet mare, iar vibraţia asta se transmite până jos, pe gazon, la noi…

✴ Ce nu tolerez

făţărnicia.

✴ Fundaţia «Ciprian Marica»

Vizăm educaţia şi performanţa. Sunt atâţia copii care se visează campioni şi tineri care ar putea face performanţă, dar încă n-au fost modelaţi, iar cineva trebuie să-i descopere. Sigur că Fundaţia Ciprian Marica va dezvolta şi programe sociale, însă performanţa şi educaţia sunt obiectivele principale.

 ✴ Ce apreciez la un om

Sinceritatea, în primul rând. Îmi displac oamenii care pretind că sunt altceva decât sunt.

✴ De ce sport, când avem atâtea probleme?

Crezi că românii din Spania care vin să mă vadă la meciurile echipei Getafe n-au şi ei destule probleme? Pe de altă parte, când ne uităm la evoluţia Simonei Halep, de exemplu, mai uităm de ale noastre, nu?

✴ Oameni care mi-au marcat decisiv destinul

Sunt destui, începând cu părinţii mei, cu Hagi, idolul copilăriei mele, cu Ghiţă Vasile, primul meu antrenor, cu care m-am revăzut şi anul trecut…

✴ Când înscriu un gol… …simt nevoia să mai dau unul!

Serios acum, mai ales dacă e pentru echipa naţională, e o bucurie de nedescris!

✴ Cea mai frumoasă amintire din copilărie

Momentul în care m-a dus mama la o selecţie de fotbal, tocmai se înfiinţa echipa Dinamo ‘85. Iniţial, mă dăduse la tenis, un sport frumos, stilat, fără contact, dar mie-mi plăcea fotbalul cu copiii, tenis nu poţi să joci în spatele blocului!

Autor: Mihaela Serea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete