Cinci personalități care au murit în timpul cutremurului din 4 martie 1977

4 martie 1977. Ziua neagră rămasă în istoria românilor ca fiind ziua nefastă a unui cutremur care a schimbat destinul multor oameni. Peste 1.500 de victime, dintre care aproape 1.400 în București. În această cifră cumplită trebuie să includem numele a cinci personalități covârșitoare care și-au găsit sfârșitul în acea seară…

Inegalabilul Toma Caragiu a fost surprins de cutremur în locuința sa, un bloc din centrul Bucureștiului lângă Biserica Rusă, aproape de Universitate. Actorul a fost găsit după 6 zile, printre ruine. A fost înmormântat pe 11 martie, în cimitirul Bellu. Toma Caragiu avea 52 de ani.

Doina Badea, una dintre cele mai puternice voci pe care le-a dat muzica românească, și-a găsit sfârșitul alături de întreaga sa familie, în aceeași seară fatidică. Cântăreața avea doar 37 de ani. A fost găsită cu cei doi copii în brațe.

Alexandru Bocăneț a murit în aceeași casă cu Toma Caragiu. Cei doi se aflau în locuința actorului unde sărbătoreau succesul peliculei Gloria nu cântă'. Regizor de film și televiziune, Alexandru Bocăneț a fost soțul Doinei Levintza.

Actrița Eliza Petrăchescu locuia pe strada Brezoianu. Acolo și-a găsit sfârșitul pentru că blocul în care-și avea domiciliul a fost distrus de cutremurul din 4 martie 1977. Ironie a sorții sau destin tragic?

Cine poate da un răspuns în cazul Filofteiei Lăcătușu, solistă de muzică populară din Târgu-Jiu? Artista venise în București să înregistreze un disc. Și-a găsit sfârșitul în camera de hotel în care era cazată care s-a prăbușit într-un mod cumplit.

Cutremurul din 4 martie 1977 a avut loc pe 4 martie 1977, la ora 21:22:22. Seismul a fost o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter și a durat apoximativ 56 de secunde.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri