Charlie Sheen, dezvăluiri despre boala sa și stigmatizarea acesteia

În urmă cu ceva timp, Charlie Sheen a recunoscut că a trăit cu HIV, dar mai există un detaliu în această poveste. Nu ar trebui să fie o boală care să te excludă din societate. Stigmatizările care o înconjoară ar trebui să ia sfârșit. Una dintre principalele priorități ale actorului este de a educa oamenii și de a le povesti despre experiența sa cu această boală.

„Neîncrederea personală, confuzia karmică, rușinea și furia duc la o prăbușire temporară, dar abisală, în consumul profund de substanțe”, a scris Charlie Sheen în scrisoarea sa către oamenii care sunt gata să îl asculte. „Închis într-un vid al fricii, am ales să permit ca amenințările și șmecheriile lor să sărăcească enorm viitoarele bunuri ale copiilor mei, în timp ce “secretul” meu stătea îngropat în stupii lor de nebunie (sau cel puțin așa credeam eu).”

Frica și rușinea pot fi primele lucruri pe care cineva le simte atunci când primește acest diagnostic.

“Mă simt ca și cum aș purta torța”, a împărtășit actorul într-un interviu, scrie Bright Side. “Apoi, cineva îți dă o grămadă de pastile și îți spune că vei trăi în continuare, iar tu chiar continui să trăiești.” Charlie Sheen a continuat să explice că a acceptat această afecțiune “nu ca pe un blestem sau un calvar, ci mai degrabă ca pe o oportunitate și o provocare. O oportunitate de a-i ajuta pe alții. O provocare de a mă îmbunătăți pe mine însumi”.

Potrivit actorului, momentul în care îți schimbi percepția îți poate schimba viața în bine. Boala a devenit un motiv pentru a fi o persoană mai bună, pentru a se gândi la viață, la ceilalți și pentru a nu se mai lăsa pradă tentațiilor. În cele din urmă, Charlie Sheen se va întoarce la actorie și va primi un nou medicament eficient.

Cine este Charlie Sheen?

Carlos Irwin Estévez, cunoscut profesional sub numele de Charlie Sheen, este un actor american. Printre rolurile sale de personaj în filme se numără Chris Taylor în drama Platoon din 1986 despre războiul din Vietnam, Jake Kesey în filmul The Wraith din 1986 și Bud Fox în filmul Wall Street din 1987. Cariera sa a inclus și filme mai mult comice, precum Major League, filmele Hot Shots! și Scary Movie 3 și 4. În televiziune, Charlie Sheen este cunoscut mai ales pentru rolul din Doi bărbați și jumătate când l-a interpretat pe Charlie Harper.

Succesul serialului “Doi bărbați și jumătate” a fost practic garantat atunci când a debutat pe CBS în 2003. Vedetele emisiunii, Charlie Sheen (Charlie Harper) și Jon Cryer (Alan) erau nume cunoscute datorită unei vieți de muncă anterioară pe ecran. În calitate de parteneri, ei au împărțit prima poziție în “Doi bărbați și jumătate”. De asemenea, au lucrat bine împreună. “Charlie și cu mine ne-am înțeles foarte bine. Ne-am simțit foarte bine în primii câțiva ani în acel serial”, a declarat Cryer pentru Entertainment Weekly. “A fost incredibil de lin, ne-am simțit minunat, a funcționat foarte bine.”

Totuși, concedierea lui Sheen nu explică pe deplin de ce nu s-a întors pentru finalul serialului. Ca orice mare despărțire, aceasta a venit cu multă dramă.

CV-ul profesional al lui Sheen a fost remarcabil, dar viața sa personală a fost marcată de controverse. Cunoscut în industrie pentru că avea probleme cu drogurile și alcoolul, a ajuns pe prima pagină a ziarelor în 1990 când a împușcat-o accidental în braț pe logodnica sa Kelly Preston. În 1995, Sheen a căpătat notorietate după ce a recunoscut că a racolat femei prin intermediul matroanei de la Hollywood Heidi Fleiss. În anul următor, a fost arestat pentru că și-a agresat o fostă iubită, și nu avea să fie ultima arestare.

Producătorii serialului “Doi bărbați și jumătate” l-au apreciat pe Sheen pentru rolul lui Charlie Harper, deoarece personajul se baza pe el. Cu toate acestea, și-au asumat un risc calculat atunci când l-au angajat pe Sheen, care în cele din urmă s-a dezlănțuit pe platou.

Charlie Sheen a fost căsătorit cu Denise Richards la începutul serialului. Până în 2005, cuplul a divorțat și Cryer spune că atunci Sheen s-a apucat de droguri. “La început putea să se descurce și era încă incredibil de profesionist și încă drăguț, apropo, cu toată lumea de pe platou, dar puteai să vezi că chestiile alea îl oboseau”, a declarat Cryer pentru sursa mai sus citată.

Însă, în scurt timp, Sheen a ajuns în presă pentru comportamentul său. A fost acuzat că a angajat prostituate, a fost arestat pentru agresiune și condamnat la reabilitare și la controlul furiei. A distrus o cameră de hotel (conform TV Guide) și a ajuns în spital după o beție.

În 2011, în timpul sezonului 8 din “Two and a Half Men”, serialul a intrat în pauză pentru ca Sheen să se poată ocupa de problemele sale. Cu toate acestea, drumul său spre dezintoxicare nu a fost unul drept. El a refuzat să intre într-o instituție și și-a concediat consilierul privat de abstinență. Pe măsură ce căderea sa a continuat, Sheen a distrus relațiile cu producătorii emisiunii, potrivit The Hollywood Reporter, atacându-l chiar verbal pe Chuck Lorre.

Ulterior, Charlie Sheen a dezvăluit că are HIV, a intrat într-un program de monitorizare și a decis să-și schimbe viața.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete