Charlene Tilton, dezvăluiri cutremurătoare din copilărie: Mama bolnavă psihic și tatăl absent

În rolul nepoatei intrigante a lui J.R. Ewing, Lucy, din serialul Dallas, Charlene Tilton a fost una dintre cele mai faimoase figuri ale anilor ’80. Nunta ei televizată din 1981 din serialul de noapte cel mai bine cotat a atras 65 de milioane de telespectatori, a apărut pe mai mult de 500 de coperte de reviste și a fost o prezență obișnuită în emisiuni de jocuri populare precum Match Game cu Betty White.

Dar, în spatele scenei, Charlene Tilton făcea față traumei unei copilării turbulente și se străduia să o ajute pe mama ei bolnavă psihic, un secret pe care l-a păstrat chiar și față de colegii din Dallas, precum Larry Hagman.

Într-un interviu acordat celor de la PEOPLE, actrița împărtășește povestea trecutului său dureros și cum, la vârsta de 64 de ani, și-a găsit liniștea în Nashville, alături de fiica sa Cherish Lee și de nepoți și o carieră reînnoită ca actriță de teatru.

Cu zâmbetul ei larg, Tilton încă emană farmecul efervescent al lui Lucy Ewing, chiar și fără șuvițele aurii voluminoase care au fost marca ei ca îndrăgită vedetă a anilor ’80 în serialul Dallas. Dar, îmbrăcată într-un pulover verde, blugi skinny și cizme de gleznă care îi întăresc micuța siluetă, actrița în vârstă de 64 de ani este acum mai mult o bunică elegantă (nepoții ei îi spun “Glamma” adică bunica plină de farmec) decât o bombă blondă și asta este exact cum vrea ea. “În Dallas, a fost un adevărat vârtej”, spune ea. “Cu cât îmbătrânesc mai mult, cu atât am învățat să fiu prezentă în viața de zi cu zi. Sunt foarte mulțumită”.

Acest sentiment de pace este binevenit după o viață marcată de numeroase tulburări profunde. Mama ei, Katherine, o secretară, a rămas însărcinată pe neașteptate după ce a cunoscut un pilot al Forțelor Aeriene la Pentagon, unde lucrau amândoi la acea vreme. “Tatăl meu biologic nu a vrut să aibă nimic de-a face cu mine”, spune Tilton, potrivit sursei citată anterior. “Trebuia să fi știut despre mine – Dallas era atât de mare -, dar nu m-a contactat niciodată”.

În timp ce milioane de oameni din întreaga lume se uitau la televizor pentru a admira spectacolul fascinant din Dallas, Charlene Tilton, care a apărut pe aproximativ 500 de coperte de reviste la apogeul faimei sale televizate, și-a ținut secretă viața personală dureroasă: mama ei s-a luptat cu o boală mintală severă și, în cele din urmă, a fost diagnosticată cu schizofrenie.

“Pe atunci nu se vorbea despre bolile mintale”, spune Tilton. “Era ascunsă sub preș”. Astăzi, în timp ce se bucură de o viață liniștită în Tennessee, cu fiica ei, Cherish Lee, în vârstă de 40 de ani, și nepoții ei (de 6 și 2 ani), și de o carieră reînviată ca actriță de teatru, Tilton este dornică să își împărtășească povestea: “A scoate lucrurile la iveală este de mare ajutor”.

Dallas [TV-Series 1978-1991] Year: 1978 USA Created by David Jacobs Victoria Principal , Patrick Duffy , Jim Davis , Linda Gray , Larry Hagman , Charlene Tilton , Barbara Bel GeddesSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 7

Primele amintiri ale lui Tilton sunt legate de instabilitate: mama ei era furioasă în timp ce cineva le confisca televizorul, în timp ce Charlene se uita la Captain Kangaroo; a fost dată jos dintr-un tren din L.A. la Omaha după ce mama ei a avut o cădere nervoasă. Poliția a luat-o pe mama ei și a lăsat-o pe Charlene, în vârstă de 5 ani, singură într-un oraș străin. Și-a văzut mama înfășurată într-o cămașă de forță. Filmele erau o evadare rară. “Totul era magic pe ecran”, spune Tilton. “Am văzut-o pe Julie Andrews în Mary Poppins și în Sunetul muzicii și m-am gândit: “Vreau ca ea să fie mama mea””.

După ce Katherine a fost instituționalizată când fiica ei avea 5 ani, Charlene Tilton a umblat între rude și centre de plasament. Într-unul dintre cămine, “îmi amintesc că copiii întrebau: “Când va pleca?”, iar părinții spuneau: “Încercăm să o trimitem, dar nu găsim pe nimeni care să o ia”. M-am gândit: “Niciodată nu voi depinde de cineva care să aibă grijă de mine”.”

Când vedeta avea aproape 8 ani, mama ei a fost eliberată și s-au mutat înapoi în California. Dar, în ciuda medicamentelor: “Întotdeauna erau o mulțime de flacoane de pastile prin preajmă”, mama ei a continuat să se lupte. Odată, când a însoțit-o la un eveniment din gimnaziu, “a început să se certe cu ea însăși, având o conversație în toată regula”, își amintește actrița. “Îmi venea să mor de rușine”. Apartamentul lor era adesea murdar, iar mama ei refuza să urineze în altceva decât în recipiente Tupperware: “Asta a durat ani de zile. Nu puteam să aduc niciodată prieteni la mine”.

Încă adolescentă când a obținut rolul nepoatei intrigante a lui J.R. Ewing, în 1978, Charlene Tilton locuia deja singură în L.A., după ce se mutase din apartamentul sordid al mamei sale. “Un șobolan s-a târât pe mine într-o noapte și mi-am zis: “Nu pot trăi așa”.”

La filmări, Charlene Tilton a simțit o legătură cu personajul ei, Lucy, care a fost crescută de bunicii ei: “Era disperată să găsească dragostea părinților pe care nu i-a avut niciodată. Am înțeles ce o făcea să funcționeze”.

Propria căutare a iubirii a dus la prima căsătorie, la vârsta de 23 de ani, cu cântărețul de muzică country Johnny Lee, cu 12 ani mai mare decât ea, care a durat doar doi ani. “Căsătoria a fost un dezastru”, spune ea. “Dar am avut o fiică frumoasă”. Cherish, născută în 1982, “a mers cu mine peste tot”, spune Tilton. “Am fost o mamă elicopter”.

După ce mama ei a murit în 2001, a început să se întâlnească cu cineastul Cheddy Hart și să accepte câteva roluri mici. Dar în 2009, când cei doi erau logodiți, el a murit brusc din cauza unei insuficiențe cardiace, aruncând-o într-o perioadă neagră. “Stăteam pe canapea și beam și fumam țigări”, spune ea. Implicarea unui prieten în organizația Actors for Autism a inspirat-o să se ofere voluntar. “M-am îndrăgostit de elevi”, spune ea. “Pentru a ieși din propria depresie sau suferință, te duci să ajuți pe cineva”.

Când fiica ei s-a mutat la Nashville pentru a urma o carieră muzicală, aceasta a deschis o oportunitate și pentru Tilton. Acum, ea își împarte timpul între nepoții ei și actorie.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete