Celulita, iată cum poți scăpa de ea!

Știai că au celulită până și supermodelele lumii? Sună destul de încurajator, dar nu trebuie să te consolezi cu asta! Te sfătuim să iei imediat măsuri.

În jur de 70% dintre femeile care au peste 18 ani suferă, într-o formă sau alta, de celulită. Iarna putem ascunde celulita, fără nicio problemă, sub ciorapi mai groși sau pantaloni.Pe timpul verii, în schimb, când vine vremea mersului la plajă, această chestiune nu se mai limitează doar la cei patru pereți ai camerei. Tocmai de aceea, am întrebat câțiva bărbați ce părere au despre celulită. Răspunsul a fost, într-o unanimitate covârșitoare, același: privirile li se opresc mai degrabă asupra sânilor, nu a coapselor – fie ele cu celulită sau nu! Un motiv în plus pentru ca celulita să nu devină o obsesie pentru tine.

Ce este celulita?

Celulita este formată din celulele grase care își modifică forma din cauza drenajului limfatic și a circulației sangvine necorespunzătoare. Fibrele de colagen înconjoară celulele grase care cresc în volum, forțându-le să se strângă în mici „buzunare” și împiedicând astfel drenajul de lichid limfatic, bogat în toxine. Aceste mici „buzunare” cu grăsime împing suprafața pielii, căreia îi dau aspectul de coajă de portocală.

Celulita nu face deosebire între femeile tinere sau mature, cele slabe sau grase, între vedete sau casnice. Asta, deoarece chiar și un strat subțire de grăsime, întâlnit la femeile slabe, își poate schimba structura. La unele femei, celulita se observă pe coapse numai atunci când stau în picioare în fața oglinzii, iar la altele devine vizibilă doar dacă strâng pielea cu degetele, având picioarele îndoite. Lumina necruțătoare a zilei este inamicul numărul 1 atunci când vrei să ascunzi imperfecțiunile pielii. Dacă tot a venit vorba de inamici, trebuie să amintim și de aliați – unul dintre ei fiind bronzul, deoarece uniformizează aspectul pielii.

Și bărbatții pot avea celulită – chiar dacă acest lucru este mai puțin obișnuit. La ei, grăsimea se poate depune în partea superioara a corpului (pe stomac, piept sau la subraț), numai că structura celulelor grase diferă. Grăsimea transformată în celulită nu are același aspect și datorită faptului că pielea bărbaților este mai groasă.

Cauzele apariției celulitei
1. Estrogenul

Hormonul sexual feminin, estrogenul, este principalul responsabil de creșterea în volum a celulelor grase din partea inferioară a corpului.
„Motivația” ar fi pregătirea organismului pentru perioada maternității și a alăptării. Tot din cauza estrogenului, pielea arată mai rău înainte de ciclu.
Problema poate fi agravată și de pastilele anticoncepționale sau de tratamentul hormonal de substituție, așa că cere sfatul medicului de familie în privința unor soluții alternative pentru contracepție și menopauză.

2. Alimentația proastă

Dietele bogate în cereale rafinate și zahăr favorizează depunerile de grăsime, de aceea mulți nutriționiști recomandă eliminarea lor din alimentație.
Alți specialiști sunt de părere că trebuie evitați și carbohidrații în exces, care duc la producerea insulinei (bananele, sfecla, morcovii, cerealele, cartofii și stafidele), pentru că acestea determină reținerea grăsimilor în țesuturi.
Legumele cu frunze verzi, citricele, fructele de pădure, precum și apa în cantități mari te pot ajuta să învingi celulita.

3. Sedentarismul

Întrucât exercițiile aerobice îmbunătățesc drenajul limfatic și circulația sangvină, cu cât faci mai puțină mișcare, cu atât vei fi mai predispusă să faci celulită.
Mersul pe jos este un bun exercițiu – fă pași mari și calcă apăsat, mișcând brațele.
La fel de eficiente sunt și alte tipuri de mișcare: dansul, urcatul scărilor sau mersul pe bicicletă.

4. Cura de slăbire

La femei, grăsimea se localizează de șase ori mai rapid în partea inferioară a corpului – zona care este, din păcate, mai predispusă (decât partea superioară) să rețină grăsimea.
Așadar, dacă te-ai îngrășat cu trei kilograme, acestea se vor localiza în întregime pe fese și șolduri. Dacă, în schimb, ai scăpat de trei kilograme și jumătate, din zona șoldurilor și a coapselor pierzi doar jumătate de kilogram, iar restul – din zona superioara a corpului.
Imaginează-ți ce se va întâmpla în cazul în care continui cura. Renunță la regimul de slăbire și fă mai multa mișcare!

5. Stresul

Ai un ritm de viață foarte stresant? Atunci sunt șanse destul de mari ca să faci celulită, deoarece stresul cotidian îți afectează atât alimentația, cât și condiția fizică.
De asemenea, stresul poate schimba metabolismul organismului, favorizând, la fel de mult ca și estrogenul, depunerea grăsimilor.

Strategii alternative ca să scapi de celulită

Este bine să mergi periodic la un salon de înfrumusețare, unde ai la dispoziție o mulțime de tratamente contra celulitei: electrostimulare musculară, împachetări cu geluri sau alge marine și nămol, drenaj limfatic prin presomasaj, iontoforeză.
Poți recurge și la lipoaspirație, mai ales în cazul în care țesutul adipos excedentar nu cedează prin celorlalte metode. Această tehnică da rezultate foarte bune in cazul depunerilor de grăsime localizate în zona interioară sau exterioară a coapselor, genunchi, fese sau gambe.
Oricare ar fi alegerea ta, nu uita că rezultatele se mențin doar printr-un regim de viață și o alimentație sănătoase.

Exercițiile fizice

O minitrambulină folosește forța gravitațională pentru a fortifica țesutul conjunctiv și a îmbunătăți drenajul limfatic și circulația sângelui – trei obiective- cheie în lupta contra celulitei.
Pornește de la 15 minute pe zi și continuă săriturile până ajungi la 30 de minute pe zi. Dacă te plictisești, uită-te la televizor în timp ce exersezi!

Detoxifierea

Deși am mai spus-o, reține că este mai bine să eviți unele alimente care pot agrava celulita: cele care conțin făinoase, zahăr, zaharină, conservele.
Mănâncă legume proaspete, citrice, fructe de pădure, alege orezul brun și cat mai puține produse făinoase.
Poți consuma alune sau semințe si lapte de soia în locul celui de vacă.

Periatul corpului

Este o metodă eficientă și la îndemână pentru stimularea circulației sangvine și a drenajului limfatic.
Cu o perie rigidă, folosește mișcări largi, spre inimă, începe cu talpa piciorului și continuă în sus, pe întregul corp. Întotdeauna, perierea corpului se face înainte de baie, pe pielea uscată; apoi alternează, la duș, apa caldă cu cea rece (dacă poți, folosește numai apă rece).

Pielea sensibilă se îngrijește diferit, primăvara

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Frumusete