Celebrități care s-au confruntat cu afazie: „Am vrut să trag aparatele din priză”

Familia lui Bruce Willis a spus recent că acesta are o tulburare, în care oamenii își pierd capacitatea de a vorbi sau de a procesa limbajul, de obicei după un accident vascular cerebral sau o leziune cerebrală. După ce s-a confruntat cu probleme de sănătate, vedeta Die Hard a fost diagnosticat cu afazie.

Boala „îi afectează abilitățile cognitive', a transmis familia lui Willis. Asta l-a determinat să se retragă din actorie.

„Ca urmare a acestui fapt și cu multă considerație, Bruce se retrage din cariera care a însemnat atât de mult pentru el. Așa cum spune întotdeauna Bruce, Live it up și împreună intenționăm să facem exact asta', a spus familia sa. Aceasta nu a dezvăluit cauza afaziei lui Bruce Willis.

Bruce Willis nu este singura vedetă care s-a confruntat cu afazie

În 2001, Sharon Stone a fost dusă de urgență la spital cu un accident vascular care a creat o hemoragie cerebrală „masivă', a declarat vedeta Basic Instinct pentru The Hollywood Reporter. Stone a sângerat timp de nouă zile, apoi și-a petrecut următorii doi ani „învățând să meargă și să vorbească din nou', ambele simptome ale afaziei.

„Am venit acasă de la acel accident vascular cerebral bâlbâind, nu am putut citi timp de doi ani. A fost o călătorie umilitoare: am fost pe Law & Order… și mi-a fost greu cu replicile mele. Pot să vorbesc despre asta acum, pentru că sunt bine acum… Mă simt foarte bine să vorbesc și având vocabularul meu complet', a spus ea.

Stone a spus că este încântată acum să îmbătrânească, când șansele de a se recupera după un accident vascular cerebral ca cel pe care l-a avut au fost atât de scăzute. Și deși experiența de a lupta pentru a citi și a vorbi a fost temporară, a schimbat modul în care vede acum lumea.

„Am devenit mai inteligent din punct de vedere emoțional. Am ales să muncesc foarte mult pentru a-mi deschide alte părți ale minții. Acum sunt mai puternică. Și pot fi extrem de directă. Asta îi sperie pe oameni, dar cred că nu asta e problema mea. E ca și cum am leziuni ale creierului, tu va trebui doar să se descurci cu asta', a declarat Sharon Stone pentru ABC News.

bruce-willis-afazia-boala-2SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Emilia Clarke este o altă victimă a afaziei. La scurt timp după ce a încheiat filmările pentru primul sezon din Game of Thrones în 2011, vedeta a suferit un anevrism care a provocat un accident vascular cerebral și o hemoragie subarahnoidiană. Asta a dus la o intervenție chirurgicală pe creier și, două săptămâni mai târziu, nu și-a amintit numele.

„Sufeream de o afecțiune numită afazie, o consecință a traumei pe care o suferise creierul meu. În cele mai rele momente ale mele, am vrut să trag aparatele din priză. Am cerut personalului medical să mă lase să mor. Slujba mea, întregul meu vis despre ceea ce va fi viața mea, s-a centrat pe limbaj, pe comunicare. Fără asta, eram pierdută', a spus ea în 2019 pentru The New Yorker.

Din fericire pentru Clarke, afazia ei a fost temporară.

„Am fost trimisă înapoi la terapie intensivă și, după aproximativ o săptămână, afazia a trecut. Am putut vorbi'.

În 2013, Clarke a suferit o a doua intervenție chirurgicală pentru a trata un alt anevrism care era pe cale să „explodeze'. Deși operația a fost traumatizantă, cu complicații, actrița este acum vindecată și se descurcă bine.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete