Ce e afazia, boala de care suferă Bruce Willis. Din cauza ei renunță la actorie la doar 67 de ani: „E o provocare pentru familia noastră”

Familia celebrului actor a anunțat printr-un comunicat de presă că Bruce Willis se retrage din actorie la vârsta de 67 de ani. Decizia a fost luată de star alături de cei dragi, el nu mai poate juca din cauza bolii de care suferă: afazia.

„Pentru admiratorii lui Bruce, familia împărtăşeşte vestea că dragul nostru Bruce are probleme de sănătate şi recent a fost diagnosticat cu afazia, care îi afectează abilităţile cognitive', se arată într-un comunicat al familiei. „Prin urmare, Bruce renunţă la cariera care însemna atât de mult pentru el'.

„Este o provocare pentru familia noastră şi suntem recunoscători pentru dragostea, compasiunea şi susţinerea pe care aţi arătat-p', le-a transmis familia fanilor săi. Mesajul este semnat de: Emma, Demi, Rumer, Scout, Tallulah, Mabel şi Evelyn.

Bruce Willis a fost a fost diagnosticat cu afazia, o tulburare cauzată de o boală a creierului care afectează abilitatea unei persoane de a comunica, scrie Variety, citat de adevarul.ro.

Ce e afazia

Mai pe larg, afazia constă în tulburări de limbaj care pot implică tulburări în înțelegerea sau exprimarea cuvintelor sau a echivalențelor nonverbale ale cuvintelor. Ea este rezultatul disfuncției centrilor limbajului de la nivelul cortexului și a ganglionilor bazali sau a cailor de conducere ce îi conectează pe aceștia, scrie medlife.ro.

Afazia se deosebește de afecțiunile de dezoltare ale limbajului și de disfuncțiile cailor motorii și ale musculaturii implicate în vorbire (disartrie). Ea se împarte, la modul general, în afazie receptivă și expresivă.

Nu se cunoaște exact eficacitatea tratamentului dar majoritatea medicilor este de acord că terapiile logopedice sunt de ajutor, cele mai mari progrese obținându-se când terapia începe cât mai repede de la debut.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete