Cele mai potrivite metode de albire a dinților în funcție de starea lor de sănătate

Armonia unui chip ține de formă, privire și zâmbet, printre altele. În ceea ce privește zâmbetul, acesta este strâns asociat cu starea de sănătate a dinților. La fel ca întregul organism, dinții necesită atenție și îngrijire constantă. Câteva gesturi zilnice corecte de întreținere și periaj, un stil de viață sănătos și vizitele regulate la medicul stomatolog sunt suficiente pentru a le păstra sănătatea și strălucirea. Un aspect particular al zâmbetului ține de culoarea dinților, care se poate schimba în timp, dar, în multe dintre cazuri, poate fi corectată. Detartraj regulat, fațete dentare, proceduri de albire sunt tehnici care pot fi utile pentru ameliorarea nuanței dinților, dar totul depinde și de starea lor de sănătate. Iată mai jos cum să faci cele mai bune alegeri. 

Îngrijirea corectă a dinților

Nicio procedură de ameliorare a culorii dinților nu este eficientă în lipsa unei bune îngrijiri a acestora. O igienă orală corectă contribuie la eliminarea plăcii dentare, acel depozit albicios format din resturi alimentare și bacterii responsabile de carii, tartru și probleme ale gingiilor. O periuță de dinți potrivită, cu peri de duritate medie sau moale, în funcție de starea danturii, o pastă de dinți adecvată, de exemplu, cu fluor, esențială pentru întărirea smalțului, și ața dentară sunt instrumentele esențiale pentru o bună igienă orală. Periajul, efectuat de minimum două ori pe zi, trebuie să dureze cel puțin două minute. 

Orice durere care apare este un semn că trebuie să ajungi rapid la medicul dentist, dar nu uita de controalele profilactice, pentru detartraj profesional și depistarea eventualelor probleme dentare. 

Detartrajul regulat poate să redea culoarea naturală a dinților și să prevină gingivitele. Mai precis, detartrajul poate ajuta la eliminarea de pe dinți a petelor cauzate de consumul frecvent de ceai negru și alte alimente și băuturi colorate, dar și de fumat. 

Nu uita de tratarea cariilor, o afecțiune ireversibilă a dintelui. Medicul stomatolog trebuie să îndepărteze partea afectată și să o înlocuiască cu o plombă. Atunci când caria este gravă, în anumite cazuri, poate fi necesară extracția dintelui și înlocuirea cu o coroană sau un implant dentar

Cum să ameliorezi culoarea dinților

Odată ce te-ai asigurat că ai făcut tot ceea ce este necesar pentru a-ți menține sănătatea dinților, te poți gândi la metodele de ameliorare a nuanței lor, dacă acest aspect nu te mulțumește.

Fațete dentare

Aceste plăcuțe din ceramică pot fi folosite dacă procedurile de albire nu au dat rezultate, dacă forma și nuanța dinților nu este uniformă sau dacă dantura a devenit gri. Dezvoltată în anii 1980, tehnica de montare fatete dentare a devenit foarte populară două decenii mai târziu, ca urmare a progreselor în ceea ce privește  materialele și procedurile utilizate. Fațetele dentare au o durată de viață de 10 –  15 ani. 

Albirea dinților

Procedură cosmetică, albirea implică folosirea de peroxid de hidrogen, o substanță care poate că corecteze îngălbenirea cauzată de trecerea timpului și de pătrunderea în profunzimea smalțului a pigmenților alimentari. Pentru a nu altera dentina sau smalțul, produsele de albire trebuie să conțină un anumit procent de peroxid de hidrogen, în funcție de starea dinților, de aceea se recomandă ca procedura să fie efectuată sub îndrumarea unui medic stomatolog. Tratamentul poate să dureze între două săptămâni și o lună, în funcție de starea danturii. Pe parcursul tratamentului, poate apărea o hipersensibilitate dureroasă, care va dispărea relativ repede. Rezultatul unei astfel de proceduri durează doi – trei ani. 

Odată ce ai apelat la procedura de ameliorare a nuanței dinților potrivită pentru tine, este recomandat să adopți câteva măsuri pentru a-ți menține strălucirea zâmbetului. Limitează băuturile care pătează dinții, ca vinul roșu, cafeaua și produsele carbogazoase. Optează pentru produsele potrivite de igienă și îngrijire și nu uita de controalele regulate la medicul dentist.

Sursa foto: Freepik

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial