Cele mai inspirate 4 destinații pentru vacanța de iarnă

Vara a trecut și acest lucru se vede în agendă și se simte în temperaturi. Odată cu apropierea sezonului rece, este chiar indicat să iei în considerare planificarea din timp a unei vacanțe. O vorbă spune că omul înțelept își face iarna car și vara sanie. Și atunci, de ce nu am putea proceda la fel și când vine vorba de timpul liber? 

Motivele în favoarea organizării din timp sunt în principal legate de disponibilitatea anumitor oferte și, bineînțeles, de preț. Între destinațiile poate mai puțin cunoscute pentru români sunt și cele prezentate mai jos. Am ales variante și pentru amatorii de frig și zăpadă, dar și pentru cei care preferă țările calde când în România este iarnă.

Reykjavik (Islanda)

Cu denumiri complicate la tot pasul și peisaje hibernale care îți taie respirația, Islanda face din orice simplu amator de iarnă un îndrăgostit convins când vine vorba de sporturi de iarnă. Renumită pentru zăpezile parcă nesfârșite, Islanda oferă nenumărate variante și dacă ești amator al sporturilor de iarnă. Mai ales pentru călătoriile în familie, trebuie să ai un echipament adecvat în astfel de destinații. Nu ezita să alegi pentru cei mici un costum ski pentru copii hervis și pentru cei mari să mergi pe aceeași variantă de echipament complet, care are numai beneficii (de ordin practic dar și estetic). Între cascade, balene de vizionat și rezervații naturale impresionante, te poți răsfăța cu gastronomia locului și poți admira aerul cosmopolit al capitalei. Ar mai fi multe de spus, dar te lăsăm să descoperi fără să stricăm surprizele.

Laponia (Suedia, Norvegia, Finlanda, Rusia)

Nu există iarnă fără Crăciun și nici Crăciun fără simpaticul Moș. Iar la el acasă lucrurile se desfășoară în propriul lor ritm. În primul rând, nu trebuie să te surprindă că Laponia este o întreagă provincie care ajunge în patru țări. Apoi, asigură-te că ajungi acasă la Moș Crăciun, că te bucuri de sporturi de iarnă, dar și de plimbările cu sănii trase de câini huski sau chiar de reni. Și dacă planetele se aliniază, să zicem așa, poate ai noroc să vezi și Aurora Boreală sau Luminile Nordului. Cu siguranță este genul acela de experiență pe care trebuie să o trăiești măcar o dată în viață. Îți spunem un secret: toată lumea speră că nu te vei întoarce fără cadouri tocmai din ținutul lui Moș Crăciun.

Marrakech (Maroc)

Pentru amatorii de echilibru, iarna în Maroc este mai degrabă ca o primăvară în ținuturile noastre. Temperaturile sunt medii, potrivite pentru a te lăsa să parcurgi străzile încărcate de cultură și culoare. Vei savura arome care nu vin doar din gastronomie, ci și din îmbinarea cu adevărat spectaculoasă de cosmopolit și tradițional. Este de experimentat un hamam tradițional marocan sau o excursie în celebra piață Jemaa el-Fnaa, monument al UNESCO. 

Vei dori ca la fiecare pas să fotografiezi tot ce îți apare în cale și tot amestecul de agitație, negustorie, calm și exuberanță. Dar nu uita și să treci prin propriul filtru toată această combinație impresionantă. Știai că muzeul de artă al orașului este o fostă casă deținută de Yves Saint Laurent? Este un muzeu deschis publicului care sigur îți va „lua' ochii.

Bangkok (Thailanda)

Atât de multe recomandări există pentru această zonă surprinzătoare, încât ne vedem nevoiți să începem cu un sfat mai puțin obișnuit: alege o vacanță cât se poate de lungă, pentru că ai ce face în Tailanda. Dacă alegi Bangkok, vei realiza că aici totul se desfășoară la înălțime… la propriu. Celebrii zgârie-nori sunt accesibili și pentru a servi masa, a te caza sau a face fotografii amețitoare. 

De partea cealaltă, vei experimenta o rupere totală de ritm dacă vizitezi Palatul Regal și templul Wat Phra Kaew (i se mai spune și templul lui Buddha de Smarald) sau faimoasa piață Maeklong, cu tarabe printre care trece milimetric trenul. Evident, dacă vrei să te îndepărtezi puțin de civilizație, plajele din Thailanda sunt deja celebre și superbe chiar și pentru cele mai complexe gusturi. Așadar, este locul perfect pentru a îmbina liniștea valurilor cu zumzetul străzilor aglomerate. 

Acestea sunt doar câteva idei de la care să pornești când cauți următoarea ta destinație. Cu cât pachetele de vacanță sunt accesate mai din timp, cu atât prețurile sunt mai accesibile. Discută, așadar, cu agențiile de turism, informează-te despre orice cerințe speciale ar putea exista, pregătește bagajele și bucură-te de clipe minunate în vacanță. Nu uita să imortalizezi ineditul și să accepți provocările și posibilele șocuri culturale.

Sursa Foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Hervis

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial