Cele mai frecvente greşeli de îngrijire a tenului

Cele mai frecvente greşeli de îngrijire a tenului

1

Când vine vorba despre tipurile de ten, confuziile sunt la ordinea zilei. Apelează la ajutorul specialiştilor pentru a şti cu ce te confrunţi, de fapt.

Î Cum ştiu dacă tenul meu este sensibil sau alergic?

Tenul sensibil reacţionează mult mai repede la orice schimbare faţă de mecanismele tenului normal. Fie că vorbim despre schimbările de tempe-ratură ale mediului înconjurător, despre stres, oboseală, alimentaţie sau emoţii puternice, tenul tău va trage semnalul de alarmă: fie se usucă, fie apare o roşeaţă difuză, cuperoză.

Tenul alergic reacţionează la anumiţi stimuli: coloranţi, conservanţi, parfumuri din produsele cosmetice, la praf sau alergeni din mediul înconjurător. Dermatocosmeticele sunt cele mai bune produse în aceste cazuri.

Î Tenul uscat e acelaşi lucru cu tenul deshidratat?

În primul rând, trebuie făcută o distincţie între cele două caracteristici. În timp ce pielea uscată este un tip de piele, deshidratarea este o caracte-ristică a tenului, fie el normal, uscat sau sensibil.

În ciuda denumirii, te-nului uscat nu-i lipseşte, de regulă, hidratarea. Problema se regăseşte în stratul lipidic de protecţie al pielii, aşadar, este vorba, cel mai adesea, despre o secreţie de sebum slabă

Î Care sunt cele mai proaste obiceiuri, când vine vorba despre îngrijirea tenului?

 Cea mai frecventă problemă de îngrijire este că nu alegem mereu cele mai potrivite produse pentru ten. Iar ca să facem acest lucru, este indicat să stabilim, cu ajutorul unui dermatolog, care este tipul nostru de ten.

O altă greşeală des întâlnită este că folosim produsele de exfoliere foarte des, din dorinţa de a îndepărta impurităţile şi de a avea un ten cât mai curat. Regula este însă de a-ţi exfolia faţa o dată pe săptămână, dacă ai tenul normal, şi de două ori dacă e gras sau uscat, şi numai cu un produs de exfoliere a tenului.

Cele de exfoliere a corpului sunt mai dure şi au substanţe active mai puternice, deci pot inflama pielea feţei.

 Ştiai că?

Punctele negre, coşurile şi senzaţia de faţă congestionată apar şi din cauza faptului că sari peste demachierea de seară, neconsiderând-o atât de importantă?

ÎN CE INVESTEŞTI?

În aceste creme accesibile, care tratează eficient problemele supărătoare ale tenului.

PENTRU TEN INTOLERANT

JonzacCrema Jonzac pentru ten intolerant, normal şi uscat, 75 lei, in farmaciile BELLADONNA,calmează instantaneu senzaţiile disconfort ale tenului, prevenind apariţia reacţiilor alergice cutanate vizibile.

PENTRU REGENERAREA PIELII

Serul reparator cu extract din melc Herbagen, 137 lei, de la Genmar Cosmetics, are o formulă Herbagen regeneraredestinată, printre altele, reparării ţesuturilor deformate, calmează şi cicatrizează arsurile, decolorează petele de varstă.

PENTRU TEN USCAT

AVON Crema de fata intens hidratanta 6.99 leiDacă te confrunţi cu tenul uscat, ştii că hidratarea este esenţială. Consumă multe lichide şi foloseşte creme de faţă intens hidratante, cum este cea de la AVON, 6,99 lei.

PENTRU PETE ŞI PISTRUI

Crema impotriva petelor şi pistruilor de la Farmec, 9,71 lei, are la bază acizi din Farmec_pistruifructe care ajută la decolorarea şi atenuarea pistruilor şi petelor de pigmentaţie, prevenind apariţia acestora.

Aslavital tratamente cosmeticePENTRU TENUL SENSIBIL

Datorită calităţilor sale, argila este un produs cosmetic de mare valoare, fiind folosită în produse cosmetice pentru îngrijirea tenului sensibil, precum şi in tratamente cosmetice naturiste şi Aslavital Mineral Activ pudră de argilă, 10,73 lei

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete