Cele mai folosite scuze ale oamenilor cu un stil de viață nesănătos

Din cauza lipsei constante de timp, descoperim adesea că alimentația noastră zilnică nu este nici pe departe una sănătoasă. Astfel, în combinație cu sedentarismul ce caracterizează tot mai multe persoane, problemele de sănătate nu întârzie să apară. Chiar dacă nu avem mereu timp să gătim, avem posibilitatea de a găsi pe piață suficiente produse pe care să le putem consuma pentru a evita mâncarea de tip fast food.

Mâncatul mereu pe fugă este una din activitățile emblematice a lumii moderne din zilele noastre. Lipsa constantă a timpului suficient pentru a ne îndeplini toate sarcinile zilnice, atât personale, cât și profesionale, ne obligă adesea să găsim cele mai rapide soluții, fiind mulțumiți de rezultatul imediat, fără a ne gândi la efectele pe termen mediu și lung. Astfel, multe persoane descoperă la vârste tot mai fragede că au probleme cu kilogramele în plus și, implicit, probleme de sănătate cauzate de stilul de viață necorespunzător. Cu toate acestea, s-au adunat în timp atât de multe motive și scuze, încât nu de puține ori apelăm la ele atunci când dăm de greul schimbării, rămânând astfel într-un cerc vicios. 

Din fericire, regăsim acum pe piață o gamă extrem de variată de produse naturale, inclusiv mancare semipreparata pe a cărei etichetă vom regăsi ingrediente bune, ce nu dăunează sănătății. Important este ca atunci când cumpărăm să ne uităm cu atenție pe etichetă pentru a verifica ingredientele din care este preparată mâncarea respectivă. 

Iată câteva dintre scuzele celor care au un stil de viață nesănătos:

  • Mâncarea sănătoasă necesită mult timp petrecut în bucătărie

Multe persoane au tendința de a crede că a mânca sănătos înseamna automat petrecerea unui timp îndelungat în bucătărie și, implicit, decalarea celorlalte activități din lista zilnică. Deși există nenumărate bloguri și vloguri culinare unde accentul este pus exact pe timpul scurt de preparare a mâncării, pe alternativele sănătoase disponibile pe piață pe care adesea nici nu le observăm, oamenii au în continuare ideea preconcepută că, pentru a mânca sănătos, trebuie să stai mult timp la cratiță. Dacă în perioada verii este mult mai ușor să mâncăm mai sănătos datorită multitudinii de legume proaspete disponibile în piață, iarna trebuie, într-adevăr, să ne dăm puțin silința. Totuși, acest lucru se compensează prin faptul că serile din anotimpurile reci ni le petrecem oricum, în cea mai mare parte, acasă.  

  • Efortul fizic solicită prea mult articulațiile

Cei care au probleme cu articulațiile resimt, la anumite mișcări, un disconfort în zona articulațiilor. În afara celor care au probleme de sănătate cronice, persoanele sedentare pot face o serie largă de mișcări care să le fie de ajutor, fără să le provoace durere. Dacă nu vă place să faceți exerciții fizice, o simplă plimbare de dimineață sau de seară, într-un ritm mai alert decât de obicei, poate face minuni pentru organism. 

În ambele situații, timpul este elementul cheie ce stă la baza scuzelor folosite. Însă, înainte de a avea probleme de sănătate cronice, este bine să învățăm să ni-l manageriem eficient și să găsim un echilibru prielnic pentru organism.

Indiferent cât de mare este schimbarea pe care vrei să o faci pentru a te simți mai bine, nu trebuie să uiți că hidratarea este un aspect extrem de important. Deși mulți dintre noi uităm adesea să bem apă, prin conștientizarea acestui lucru ne putem obișnui organismul cu consumul treptat, înlocuind în primă fază toate sucurile băute în mod normal. 

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat împreună cu Mega Image

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Advertorial