Cele mai cunoscute mituri despre frumusețe dărâmate pas cu pas

Ce nu fac femeile pentru frumusețea proprie… De câte lucruri sunt capabile! Că doar nu le-om spune sacrificii, nu?! Uneori, însă, din neștiință, credem în lucruri neadevărate. Iată cele mai mari mituri ale frumuseții, dezvăluite.

Există o mulțime de reguli cu privire la ceea ce nu ar trebui să facem. Iar regulile le primim de la mamele noastre, care și ele le-au primit de la mamele lor, și tot așa. Multe dintre ele rămân adânc înrădăcinate în rutina de înfrumusețare și există mari șanse (sau riscuri?) să le transmitem și noi fiicelor noastre. Dar sunt toate aceste reguli corecte? Haideți mai bine să îi credem pe dermatologi, care demontează cele mai mari mituri existente pe acest subiect.

Spălarea zilnică a părului dăunează scalpului

Dacă ai părul gras sau ești foarte activă și transpiri foarte mult, este posibil să fie nevoie să îl speli în fiecare zi. Cu condiția să folosești un șampon blând. Însă dacă ai părul uscat, este posibil să fie suficient dacă îl speli o dată sau de două ori pe săptămână.

 Folosirea balsamului pentru buze creează dependență

Nu există o astfel de dependență! Este doar o nevoie justificată de a-l aplica din nou, pentru că pielea buzelor este subțire și predispusă uscării. De la o nevoie firească până la o dependență e cale lungă…

Botoxul este eficient după ce apar ridurile

Uite că nu. Dacă ai o figură expresivă și ridurile își fac apariția de la 25 de ani, de exemplu, injectarea de botox va preveni și întârzia adâncirea lor prematură. Așa că este bun și în scop preventiv, nu doar curativ.

Nu te farda zilnic pentru că pielea mai trebuie să și respire

Ți se pare că se sufocă sub fondul de ten? Sau că fondul de ten este un strat de… ciment?! Dacă obișnuiești să porți machiaj în fiecare zi, nu înseamnă că îți sufoci tenul. Atâta vreme cât seara respecți rutina de demachiere completă, totul este în regulă.

Exfolierea pielii în fiecare zi îi păstrează aspectul sănătos

Nu, nu, nu! În acest ritm nu vei reuși decât să subțiezi straturile exterioare ale pielii, ceea ce duce la pierderea excesivă a apei din aceasta. Urmarea: piele uscată și cu sensibilitate crescută la soare.

Foto: 123rf

Citeste și:

Slăbit rapid. Top 5 tehnici de accelerare a metabolismului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete